Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Poco X5 stiže u Evropu! – Ovo su specifikacije

Brand Poco prije dva dana je objavio da će 06.02.2023. godine u Indiji predstaviti novog člana Poco X5 serije i to Poco X5 Pro 5G. Poco je objavio da će predstaviti samo Poco X5 Pro 5G i nije spominjao obični model iz ove serije, ali očito s dobrim razlogom.

Prema najnovijim informacijama koje stižu iz Indije, Poco X5 neće biti predstavljen u Indiji zajedno sa Poco X5 Pro 5G telefonom. Umjesto toga, Poco X5 stići će na evropsko tržište. Sada se logičnim čini i pitanje hoće li Poco X5 Pro 5G stići na evropsko tržište. Moguće je čak i da se radi o dva identična uređaja, ali samo što će imati druge nazive. Bilo kako bilo, očekivati je da te informacije saznamo u narednih nekoliko dana.

Okrenimo se sada specifikacijama Poco X5 telefona. Prema marketinškim materijalima koji su jučer procurili na internetu, Poco X5 bit će pogonjen Qualcommovim Snapdragon 695 čipom.

Na zadnjoj strani telefon će imati tri senzora kamere. Glavni senzor bit će onaj od 48 MP, a pored njega tu će još biti i ultraširoki senzor od 8 MP, te u konačnici makro senzor od 2 MP. Na prednjoj strani naći će se selfie kamera sa senzorom od 13 MP.

Poco X5 bit će opremljen AMOLED ekranom dijagonale 6,67”, rezolucije 2400 x 1080 piksela. Stopa osvježavanja ekrana bit će 120 Hz.

Ispod poklopca telefona naći će se baterija kapaciteta 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 33 W. Nije poznato kada će ovaj telefon biti predstavljen u Evropi, ali očekivati je da se to desi vrlo brzo.

IZVOR/SOURCE


Bajtbox