Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Pogledajte impresivne fotografije snimljene navodno Huawei P60 Pro telefonom

Očekuje se da kompanija Huawei u prvoj polovini ove godine predstavi P60 flagship seriju. Prema dosadašnjim izvještajima, ona će uključivati dva člana – Huawei P60 i Huawei P60 Pro, a ovih dana su se na internetu pojavile fotografije koje su navodno snimljene Huawei P60 Pro telefonom.

Fotografije su snimljene na MWC 2023, koji je održan nedavno u Barceloni, a najzanimljiviji su uzorci koji otkrivaju mogućnosti telefoto kamere.

Nedavno je leaker Digital Chat Station naveo da je riječ o 64 MP OmniVision (OV64B) senzoru koji stiže sa optičkim povećčanjem od 3,5x, a što je najintrigantnije on koristi RYYB raspored piksela. To ima za rezultat bolju svjetlinu i mogućnost snimanje noćnih fotografija.

Ovaj leaker navodi da je nova kamera podržana ozbiljnim AI funkcijama i algoritmima, kao što je pametno podešavanje otvora blende, vjerovatno za portretne fotografije.

Pored ovog telefoto senzora, telefon će na zadnjoj strani navodno stići sa glavnim senzorom kamere od 50 MP (novi Sony IMX888), dok će ultraširoki senzor kamere biti onaj od 50 MP (moguće IMX585), što će biti značajno poboljšanje u odnosu na prethodnika. Očekuje se da sve kamere telefon stignu sa XMAGE optimizacijom.

Navodno se Huawei P60 Pro nedavno pojavio i na jednoj fotografiji uživo. Na njoj primjećujemo da telefon ima pravougaoni izrez u kojem su smještena dva velika prstena s kamerama. Čini se da telefon ima blago zakrivljene ivice. Na desnom okviru smješteni su tipka za kontrolu glasnoće i tipka za uključivanje, odnosno isključivanje telefona. Na donjem bridu smještena je rešetka zvučnika i USB-C priključak za sinhronizaciju i punjenje.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox