Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Poznati leaker: Pristupačni iPhone je mrtav!

Apple je na proljeće ove godine predstavio treću generaciju iPhonea SE – iPhone SE 2022. Čini se da u kompaniji nisu zadovoljni popularnošću ovog telefona. Ipak, tokom prošle godine pojavljivale su se razne informacije o četvrtoj generaciji ovog telefona, koji je navodno trebao stići 2024. godine. Izgleda da do toga neće doći.

iPhone SE serija do sada ima tri člana i izgleda da bi tako moglo ostati još neko vrijeme. Naime, poznati leaker Kuo Ming-Chi navodi da je Appleov eksperiment sa iPhoneom SE gotov.

Kuo je još u posljednjem mjesecu prošle godine objavio izvještaj u kojem navodi da Apple razmišlja da otkaže ili odgodi iPhone SE 2024. Izgleda da se kompanija odlučila za prvu opciju.

Tako Kuo navodi da je Apple dao upute svojim partnerima u opskrbnom lancu da su planovi proizvodnje i isporuke za iPhone SE 2024 otkazani, a ne odgođeni.

Ranije je otkriveno da će iPhone SE 4 donijeti veliki redizajn. Glasine su ukazivale na to da će dizajn ovog telefona biti zasnovan na dizajnu iPhonea X, što bi značilo da će novi iPhone SE stići s promjenom dizajna u odnosu na prethodne modele, čiji dizajn je zasnovan na iPhoneu 7/8.

Iako je Apple planirao sljedeće godine predstaviti iPhone SE 2024, katastrofalna popularnost za trećom generacijom očigledno je dovela do toga da kompanija u potpunosti otkaže predstavljanje četvrte generacije ovog telefona.

Nisu samo iPhone SE modeli ti koji nisu ispunili Apple-ova očekivanja, kada je u pitanju prodaja i popularnost. Tako je Apple zabilježio nisku potražnju za iPhoneom 14 i iPhoneom 14 Plus, koji su predstavljeni na jesen prošle godine.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox