Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Poznato je kada bi mogla biti predstavljena Galaxy S23 serija

Već dugo vremena priča se o nadolazećoj Samsungovoj Galaxy S23 flagship seriji. Poznati su mnogi detalji (naravno neslužbeni), a čini se da sada dobivamo i vremenski okvir predstavljanja ove serije.

Kako je to tradicionalno, Samsung u prvom kvartalu godine predstavlja svoju Galaxy S seriju. Sljedeće godine to će biti Galaxy S23 serija, koja će stići kao nasljednice ovogodišnje Galaxy S22 serije.

Prema najnovijem izvještaju koji stiže iz Južne Koreje, Galaxy S23 seriju Samsung će predstaviti na svom prvom Galaxy Unpacked događaju za 2023. godinu, u prvoj sedmici drugog mjeseca sljedeće godine. Navodno će događaj predstavljanja biti održan u San Francisku, što bi značilo prvi događaj, a da nije online, poslije pandemije virusa COVID-19.

Kada je riječ o onome što možemo očekivati o ovoj seriji, ono što je gotovo sigurno jeste da će Samsung zadržati osnovu dizajna sa Galaxy S22 serije, što znači da u tom smislu neće biti većih promjena.

Ono što je svakako jedna od bitnijih informacija koje smo do sada čuli o ovoj seriji, jeste ona koja kaže da će sve regionalne verzije Galaxy S23 modela stići sa Snapdragon 8 Gen 2 čipom i to u specijalnom izdanju. Iako još ništa nije službeno, navodno bi Galaxy S23 trebala stići s verzijom Snapdragona 8 Gen 2 koji ima broj modela SM8550-AC. Nejasno je hoće li posebni čip nositi i drugi naziv, npr. Snapdragon 8 Gen 2 Pro ili Snapdragon 8 Gen 2 Plus.

Očekivati je da u naredno vrijeme saznamo još više konkretnijih i provjerenijih informacija o Galaxy S23 seriji.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox