Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Poznato je koliko bi mogao koštati pristupačni Google Pixel 7a u Evropi

Kompanija Google za 2 dana. tj. 10.05.2023. godine, otvorit će svoju godišnju konferenciju I/0 2023. Ona će trajati sve do 22.05.2023. godine. Prvog dana ove konferencije očekuje se da kompanija predstavio svoj prvi sklopivi pametni telefon – Pixel Fold, ali i pristupačnog člana Pixel 7 serije – Pixel 7a. Sada saznajemo moguću cijenu ovog telefona u Evropi.

O Google Pixel 7a telefonu već neko vrijeme kruže razni izvještaji, a najnoviji se odnosi na cijene telefona u Evropi. Ovaj uređaj će stići kao nasljednik prošlogodišnjeg Pixel 6a telefona i prema dosadašnjima izvještajima, trebao bi donijeti poboljšanja vrijedna pomena.

Novi izvještaj otkriva da bi cijena ovog telefona na Starom kontinentu trebala biti 509 EUR, što je 50 EUR više u odnosu na trenutnu cijenu Pixel 6a telefona.

Međutim, prenosi se da bi Google trebao ponuditi primamljive ponude za prednarudžbe. Tako je Francuskoj navedeno da će oni koji prednaruče uređaj dobiti na poklon Pixel Buds A slušalice.

Očekuje se da će prednarudžbe za ovaj telefon trajati od 10.05.2023. godine do 22.05.2023. godine. Ipak, nagađa se da će isporuke kupcima krenuti tek od četvrte sedmice ovog mjeseca.

Pixel 7a bit će pogonjen Tensor G2 čipom, a podržavat će i bežično punjenje. Na prednjoj strani naći će se OLED ekran sa rupicom pri vrhu, koja će u sebi imati prednju kameru. Stopa osvježavanja ekrana bit će 90 Hz. Ispod ekrana će biti skener otiska prsta, dok se na desnoj bočnoj strani telefona nalazi tipka za kontrolu glasnoće. Glasine ukazuju na to da će Pixel 7a vjerovatno stići sa novom glavnom kamerom od 64 MP. Pored njega, tu će još biti i ultraširoki senzor od 13 MP.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox