Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Predstavljena Apple Watch 8 serija – Novi Ultra model je impresivan!

Pored iPhone 14 serije, Apple je jučer predstavio i Apple Watch 8 seriju. Apple Watch 8 serija uključuje tri člana – 8 Ultra, Series 8 i SE modele.

Apple Watch Ultra

Ovaj sat donosi potpuno novi pristup Applea po pitanju pametnih satova. Sat ima ogromno kućište od 49 mm, koje obuhvata najveći ekran na jednom Apple Watchu do sada. Kućište je napravljeno od titanijuma sa podignutom ivicom za zaštitu ekrana, koji se nalazi ispod ravnog poklopca od safirnog kristala. Apple tvrdi da ekran ima nevjerovatnu svjetlinu od čak 2.000 nita.

Sat pruža mnogo više informacija na ekranu u odnosu na dosadašnje. Na lijevoj strani ima dodatni zvučnik, kao i novo dugme Action narandžaste boje. Uobičajeno dugme nalazi se na desnoj strani. Sat ima tri mikrofona.

Američka kompanija navodi da će sat ponuditi do 36 sati autonomije normalnim korištenjem. Sat se može koristiti na temperaturi od -20°C do 55°C i usklađen je s raznim vremenskim uslovima.

Može se koristiti i za ronjenje, a posjeduje i ugrađeni mjerač dubine koji nudi razne informacije, kao što je dubina, temperatura vode itd.

Cijena Apple Watch 8 Ultra je 799 dolara.

Apple Watch Series 8

Ovaj sat koristi novi S8 čip u odnosu na Series 7, kao i temperaturni senzor, detekciju sudara i novi način rada ultra niske potrošnje. Senzor temperature će skenirati temperaturu vaše kože svakih 5 sekundi.

Watch Series 8 ima trajanje baterije od 18 sati sa AOD-om, automatskim praćenjem aktivnost i detekcijom pada.

Cijena Apple Watch Series 8 je 399 dolara sa GPS-om, dok model GPS+Cellular košta 499 dolara.

Apple Watch SE

Ovaj sat nema temperaturni senzor, ali ima isti S8 čip kao Ultra i Series 8, kao i podrška za detekciju sudara. Kućište sata je izrađeno od 100% recikliranog aluminija, a tu je i nova, redizajnirana zadnja strana.

Cijena Apple Watch SE je 249 dolara za GPS verziju i 299 dolara za GPS+Cellular verziju.

SOURCE/IZVOR

Bajtbox