Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Predstavljeni Galaxy Buds 2 Pro i Galaxy Watch 5 serija

Pored dva sklopiva telefona, Samsung je danas predstavio i nove bežične slušalice, kao i Samsung Galaxy Watch 5 seriju pametnih satova.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro /Iz saopštenja za medije kompanije Samsung/

Samsung Galaxy Buds 2 Pro su nove Samsung vrhunske slušalice koje pružaju najimerzivnije bežično audio iskustvo sa novim, kompaktnim dizajnom i nesmetanom povezanošću koja je idealna za svaki aspekt života.

Uživajte u muzici uz superiorni Hi-Fi 24bit Audio , koji nudi izuzetno dinamičan raspon da biste se osjećali povezanim sa sadržajem koji slušate sa kristalno čistom rezolucijom. Sa novim Samsung seamless codec  (SSC Hifi) kvalitetna muzika se sluša bez kašnjenja, a novi koaksijalne dvosmjerne slušalice čine da zvuk bude jasniji neko ikad. Novi kompaktni, ergonomični dizajn je 15 posto manji , sa čvrstim prijanjanjem koje je napravljeno da bi se izbjeglo okretanje, što ga čini savršenim saputnikom za fizičku aktivnost. Primajte pozive u pokretu uz moćni ANC  da biste eliminisali buku. Nove Galaxy Buds2 Pro slušalice omogućavaju korisnicima da pobjegnu u sopstveni svijet i istovremeno ostanu povezani sa svakodnevnicom.

Kada treba hitno da se javite na telefonski poziv dok uživate u igrici ili gledate film na vašem tabletu, Buds 2 Pro mogu neprimjetno da se prebace na audio vezu vašeg telefona na samo jedan dodir prstom. Bud 2 Pro slušalice sada imaju Auto Switch  čime se omogućava jednostavna tranzicija sa vaše omiljene TV emisije na telefonski poziv. U slučaju da zagubite vaše slušalice tokom putovanja do posla, Smart Things Find sada čini da njihovo lociranje postane lakše i brže, bez obzira da li su spakovane u kutijicu ili van nje.

Galaxy Buds2 Pro dolazi u sasvim novim nježnim nijansama koje se savršeno uklapaju sa dizajnom novog Z Flip4 telefona: grafitna, bijela i ljubičasta. Preporučena cijena u našoj zemlji je 469 KM, a kupovinom slušalica u periodu od 10. do 25. avgusta 2022. godine na poklon dobijate bežični punjač u vrijednosti 79 KM. Više informacija potražite na: https://www.samsung.com/ba/offer/preorder-galaxy-buds2pro/.

Samsung Galaxy Watch 5 i Watch 5 Pro /Iz saopštenja za medije kompanije Samsung/

Kompanija Samsung Electronics Co., d.o.o. najavila je Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro modele pametnih satova – koji oblikuju navike zdravlja i dobrobiti sa intuitivnim uvidima, naprednim karakteristikama i još snažnijim mogućnostima. Galaxy Watch5 poboljšava performanse na koje se potrošači oslanjaju svaki dan, dok je Galaxy Watch5 Pro – najnoviji dodatak Galaxy Watch liniji – najizdržljiviji i najkompletniji Samsung sat dosad. Ovi novi uređaji omogućavaju korisnicima da ispune svoje ciljeve, a Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro tu su da im pomognu.

“Posvećeni smo tome da našoj Galaxy Watch zajednici damo alate, podatke i resurse koji su potrebni ne samo da bolje razumiju njihovo cjelokupno zdravlje i dobrobit, već i da ih podučavamo na njihovom putu. Sa revolucionarnim Samsung BioActive senzorom, osnažujemo korisnike cjelovitom slikom njihovih uvida u zdravlje dosad”, rekao je TM Roh, predsjednik i rukovodilac odjeljenja za mobilno iskustvo (MX) u kompaniji Samsung Electronics.

Vrhunska tehnologija senzora za bolje razumijevanje

Sa rastućom željom za boljim razumijevanjem i djelovanjem u skladu sa individualnim zdravstvenim ciljevima, kompanija Samsung krenula je u pružanje dubinskog praćenja i praktičnih podataka koji korisnicima nude informacije koje su im potrebne i mogu da im pomognu na njihovom putu prema zdravlju i dobrobiti. Galaxy Watch5 opremljen je jedinstvenim Samsung BioActive senzorom koji pokreće sljedeću eru digitalnog praćenja zdravlja. Prvi put predstavljen na Galaxy Watch4 seriji, BioActive Sensor koristi jedinstveni čip koji kombinuje tri snažna zdravstvena senzora – optičku brzinu otkucaja srca, električni signal srca i analizu bioelektrične impedanse – za isporuku obimnog očitavanja koja uključuju otkucaje srca, nivo kisika u krvi, kao i nivo stresa.

Sa povećanom površinom i direktnijim kontaktom sa vašim zglobom, Galaxy Watch5 prati zdravstvene metrike sada sa još većom preciznošću od Galaxy Watch4 modela. Osim toga, njegov moćni 3-u-1 BioActive senzor radi u kombinaciji sa drugim senzorima serije Galaxy Watch5, uključujući novouvedeni temperaturni senzor , kako bi korisnicima pružio dubinsko razumijevanje njihovog zdravlja. Senzor temperature koristi infracrvenu tehnologiju za tačnija očitavanja, čak i ako se temperatura vašeg okruženja promijeni. Ovo otvara nove mogućnosti razvojnim programerima da prošire svoje zdravstvene i wellness opcije, a korisnicima da iskoriste potpuno nova iskustva.

Holistički zdravstveni uvidi za poboljšanje wellness putovanja

Dizajniran za svakodnevne pobjede, Galaxy Watch5 nudi sveobuhvatno end-to-end iskustvo koje nadilazi fitness aktivnosti i uključuje procese nakon vježbanja, odmora i oporavka. Alat za mjerenje sastava tijela  pruža potpuni snimak cjelokupnog zdravlja korisnika, pružajući mu prilagođeni pristup za postavljanje ciljeva, vođenje kroz personalizovane vježbe i praćenje napretka. A kada je vrijeme za odmor, Galaxy Watch5 korisnicima daje podatke o oporavku, uključujući otkucaje srca nakon intenzivnog vežbanja  i prilagođene preporuke o potrošnji vode na temelju gubitka znojenjem .

Dobar noćni odmor važan je za dobrobit i zato pomažemo korisnicima da imaju bolji san . Proučite obrasce spavanja putem Sleep Scores koji prate faze spavanja, zajedno sa otkrivanjem hrkanja   i nivoom kisika u krvi. Postignite poboljšane navike spavanja sa naprednim Sleep Coachingom  koji daje prilagođeni mjesečni vođeni program. Putem SmartThings integracije, Galaxy Watch5 automatski postavlja povezana svjetla, AC jedinice i TV na unaprijed određene postavke koje čine idealno okruženje za spavanje . Korisnici mogu spavati sigurno i zdravo znajući da poboljšana detekcija pada osigurava da će hitni kontakt biti obaviješten ako se Vi ili Vaša voljena osoba spotaknete kod kuće ili padnete s kreveta .

Ne morate se brinuti da će sat ostati bez struje ili se oštetiti na neravnom terenu; Galaxy Watch5 dolazi sa 13% većom baterijom  i omogućuje osam sati praćenja sna uz samo osam minuta punjenja, što je 30% brže od Galaxy Watch4. Dodatni sloj izdržljivosti štiti Galaxy Watch5, a ove godine Samsung je uključio prvi ekran pametnog sata sa ekranom od Sapphire Crystal, koji nudi 60% tvrđi vanjski sloj , tako da sat ostaje pouzdan u svakodnevnoj upotrebi. Preslušajte svoju omiljenu pjesmu na Spotifyju samo svojim glasom pomoću Google pomoćnika, a uskoro, pronađite i svoj put koristeći Google Maps sa svog ručnog zgloba  bez veze  sa pametnim telefonom. Ljubitelji muzike i zvuka cijenit će ažuriranja koja uključuju nove aplikacije kao što su SoundCloud i Deezer . Osim toga, One UI Watch4.5 nudi potpunije iskustvo kuckanja, lakši način upućivanja poziva i mnoštvo novih performansi pristupačnosti koje Galaxy Watch čine intuitivnijim.

Galaxy Watch 5 Pro, više karakteristika i veća izdržljivost za entuzijaste na otvorenom

Stvoren za one koji vole boravak na otvorenom, Galaxy Watch5 Pro je najnoviji dodatak Galaxy Watch portfoliju. Od planinarenja do vožnje biciklom i dalje, Watch5 Pro je spreman za izazov zahvaljujući vrhunskim materijalima. Sadrži poboljšani safirni kristal koji je otporniji na habanje i izdržljivo kućište od titana koje štiti ekran sa izbočenim okvirom. Galaxy Watch5 Pro također dolazi sa potpuno novim sportskim kaišem D-Buckle  koji nudi izdržljivost sa elegantnim dizajnom.

Snažan i napravljen da traje, Galaxy Watch5 Pro ima najveću bateriju u Galaxy Watch-u. On je 60% veći od Galaxy Watch4, što je ključno za držanje koraka sa vama dok osvajate novu rutu. Iskoristite GPX, koji je prvi put dostupan na Galaxy Watchu. Krenite na planinarenje i snimite, te podijelite to sa kolegama u aplikaciji Samsung Health uz Route Workout. Također, možete preuzeti pješačke i biciklističke rute dok vježbate za svoju sljedeću trku ili želite promijeniti svoju rutinu. Dok planinarite ili vozite bicikl, držite pogled na stazi, a ne na karti, sa intuitivnim uputama skretanje po skretanje . Kada budete spremni da krenute kući, Galaxy Watch5 Pro će vas lako tamo odvesti uz pomoć karakteristike Track back koja vas vraća na put kojim ste došli .

Cijene i dostupnost

Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro dostupni su u pretprodaji na odabranim tržištima počevši od 10. avgusta, sa dostupnošću u maloprodaji od 26. avgusta.

Galaxy Watch5 nudi moderan i minimalistički dizajn, kao i performanse koje vam pomažu postići više svaki dan. Dolazi sa potpuno novim, neutralnim opcijama boja koje privlače pažnju, sa velikom opcijom od 44 mm, a dostupan je u grafitnoj, safirno plavoj i srebrnoj boji, te manjom opcijom od 40 mm dostupnom u grafitnoj, ružičasto zlatnoj i srebrnoj koja ima ljubičasti okvir koji savršeno pristaje sa Galaxy Z Flip4. Galaxy Watch5 će biti dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 549 KM za Bluetooth verziju.

Za one koji traže avanturu, izdržljivost, performanse i stil, Galaxy Watch5 Pro je za vas. Bit će dostupan u titanij crnoj i titanij sivoj boji, po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 849 KM za Bluetooth verziju.

Ukoliko u periodu od 10.8. do 25.8. kupite Galaxy Watch5 ili Watch5 Pro, na poklon dobijate Galaxy Buds Live u vrijednosti poklona od 369 KM.

Za više informacija o Galaxy Watch 5 i Galaxy Watch 5 Pro posjetite: https://www.samsung.com/ba/offer/preorder-galaxy-watch5

Bajtbox