Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Procurili prvi detalji o Xiaomi Mi Bandu 7 – Značajan napredak u odnosu na Band 6!

Krajem sljedećeg mjeseca bit će godina dana otkako je debitovala šesta generacija Xiaomijeve popularne jeftine pametne narukvice – Xiaomi Mi Band 6. Nasljednik bi trebao stići u vidu Xiaomi Mi Banda 7. Danas su se prvi put pojavile informacije o ovoj pametnoj narukvici.

Poznati portal XDADevelopers prenosi neke detalje o Mi Bandu 7. Tako ova narukvica ima kodno ime L66 i imat će dva broja modela M2129B1 i M2130B1. Kada je riječ o specifikacijama, prenosi se da će Mi Band 7 imati veći ekran od prethodnika. On će biti rezolucije 192 x 490 piksela sa Always On Displayom. Navodno bi narukvica mogla biti isporučena i sa GPS podrškom, što bi bio veliki korak naprijed u odnosu na Mi Band 6.

Također, naprijed pomenuti portal prenosi da će Mi Band 7 stići i sa značajkom Smart Alarm, koja će automatski buditi korisnika iz laganog sna 30 minuta prije unaprijed postavljanog alarma. Navodno će narukvica imati i način za uštedu energiju, što će dovoljno produžiti vijek trajanja baterije.

Više informacija o narukvici nije poznato, no kako je sigurno da će njegovo predstavljenje biti u narednih mjesec-dva, očekivati je da u naredno vrijeme saznamo još više informacija o njemu.

Xiaomi Mi Band 6 posjeduje AMOLED ekran dijagonale 1.56“, a ovaj ekran prekriva čitavu prednju stranu narukvice, te on omogućava prikaz većeg broja informacija u odnosu na prethodnike. Maksimalna svjetlina ekrana je 450 nita, a rezolucija ekrana je 152 x 486 piksela, a gustoća piksela 326 ppi. Gore pomenuti SpO2 senzor omogućit će mjerenje zasićenosti krvi kisikom. Tu je i 5 ATM certifikat za vodootpornost do dubine od 50 metara, kao i mogućnost praćenja nivoa stresa. Narukvica ima i podršku za 30 sportskih aktivnosti, a početna cijena narukvice u Evropi bila je oko 45 EURA.

Bajtbox