Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Procurio popis promjena – Evo šta će novo donijeti MIUI 14!

Xiaomijev MIUI 14, baziran na Androidu 13, uskoro će početi stizati na Xiaomijeve telefone. Iako kompanija još nije službeno predstavila ovu verziju svog korisničkog interfejsa, sada je na internetu procurio dnevnik promjena koje će sa sobom donijeti MIUI 14.

MIUI 14 bit će baziran na Androidu 13, a prvi telefoni koji će biti predstavljeni s MIUI 14 bit će modeli iz predstojeće Xiaomi 13 serije. Prema najnovijim informacijama, MIUI 14 ima poboljšanu arhitekturu sistema s unaprijed instaliranim aplikacijama koje zauzimaju manje prostora i troše manje energije, a imat će i bolje performanse.

Također, korisnici MIUI 14 imat će više mogućnosti personalizacije s potpuno novim formatom widgeta, mapama na početnom ekranu i „Super ikonama“. Privatnost je također poboljšana, tako da se lični podaci korisnika ne pohranjuju na cloud i sve radnje u tom smislu bit će limitirane na lokalni nivo uređaja.

Pored toga, Mi AI glasovni asistent dobit će više mogućnosti poput skeniranja dokumenata, prijevoda, asistenta za pozive s funkcijom uključivanja neželjenih poziva itd.

Xiaomi je također poboljšao stabilnost uparivanja i povezivanja s drugim Xiaomi uređajima kao što su slušalice, tableti i televizori.

Poboljšana je i funkcija pretraživanja u postavkama s historijom pretraživanja i rezultatima razvrstanim po kategorijama. MIUI 14 također donosi podršku za više bežičnih čitača kartica.

Nedavno je Jin Fan iz Xiaomija naveo da je Xiaomijev cilj bio da MIUI 14 učini najjednostavnijim korisničkim interfejsom. Ovo sugeriše da će MIUI 14 donijeti redizajn u odnosu na prethodnika. Podsjećamo da je Xiaomi je sa MIUI 12 predstavio novi dizajn korisničkog interfejsa. Kineska kompanija je nakon toga predstavila MIUI 12.5, MIUI 12.5 Enhanced Edition i MIUI 13, ali niti jedan od njih nije donio veće promjene u dizajnu.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox