Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Protiv ovisnosti – Ovaj telefon se razlikuje od ostalih

Još 2018. godine, Xiaomijev ekosistem brend Duoqin, predstavio je prvu generaciju Qin telefona sa 4G podrškom. Sada je Duoqin odlučio okrenuti novu stranicu u svom poslovanju. Brend je predstavio Qin 3 Ultra pametni Android telefon. Naizgled, telefon se ne razlikuje značajno u odnosu na ostale na tržištu, ali koncept ovog telefona je iznad svih…

Naime, Qin 3 Ultra dolazi s fokusom na ukidanje ovisnosti o društvenim mrežama, aplikacijama itd. Tako telefon stiže sa vlastitim prilagođenim Android 12 interfejsom i vlastitom trgovinom aplikacija. Ono što je zanimljivo jeste da ova trgovina ne sadrži igre, aplikacije društvenih mreža i aplikacije za kratke video zapise.

Duoqin cilja da će korisnici ovog telefona biti djeca i studenti, u pokušaju da im pomogne u uklanjanju aplikacija koje ih ometaju, npr. u učenju itd. Naravno, fokus može biti i na svim korisnicima koji žele smanjiti ovisnost o raznim igrama, društvenim mrežama itd.

Telefon je opremljen ekranom od 5,02“, te je i u tom smislu, nešto drugačiji u odnosu na ostale telefone na tržištu. U gornjem lijevom uglu ekrana nalazi se rupica s prednjom kamerom od 5 MP. Oko ekrana se nalaze poprilično debeli okviri za današnje standarde, a naročito se to odnosi na donji okvir.

Na zadnjoj strani telefon posjeduje glavni senzor kamere od 8 MP i LED blic. Težak je svega 118 grama. Ispod poklopca se nalazi baterija od 2500 mAh. Iz kompanije navode da telefon može raditi 7 dana u režimu mirovanja, te može podnijeti 9 sati razgovora.

Ispod haube se nalazi MediaTek G99 čip, uparen sa 8 GB radne memorije (RAM-a) i 256 GB prostora za unutrašnju pohranu.  

Cijena telefona je 1599 CNY, što je oko 230 dolara.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox