Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Prvi problemi za Galaxy S22 seriju nakon One UI 5 nadogradnje

Samsung je početkom ove sedmice napokon počeo s nadogradnjom svog najnovijeg One UI 5.0 na Galaxy S22 seriju. Ipak, neki korisnici su se nakon te nadogradnje susreli s problemima. O čemu je riječ?

Na Samsungovom forumu u Južnoj Koreji pojavili su se izvještaji nekih korisnika Galaxy S22 modela u kojima se navodi da nakon nadogradnje na One UI 5.0 imaju problem sa Bluetooth povezivanjem.

Prema ovim izvještajima korisnici imaju problem s povezivanjem svog Galaxy S22 telefona sa Galaxy Watch 4 pametnim satom.

Međutim, postoji nekoliko bitnih stvari za spomenuti. Naime, moguće je da je problem prisutan samo na Galaxy S22 modelu i samo na onom modelu kojega pokreće Qualcommov Snapdragon 8 Gen 1 čip. Postoji mogućnosti i da je ograničen samo na Južnu Koreju. To su svakako informacije koje nas raduju i nadamo se da se problem neće proširiti.

U svakom slučaju, očekivati je da kompanija Samsung vrlo brzo pošalje novu nadogradnju kako bi ispravio ovaj problem.

Inače, One UI 5.0 sa sobom donosi mnogo novosti. Tako je kompanija navela da One UI 5.0 donosi redizajnirani korisnički interfejs. On omogućava korisnicima da prilagode pozadinu, izgled sata, paletu boja itd, a jedna od zgodnih opcija je i video pozadina, koja omogućava da postavite kratki video na zaključani ekran. Pored toga, na One UI 5.0 stižu i novi pametni prijedlozi za widgete i aplikacije. Zapravo, sada će Vam telefon sam ponuditi određene prijedloge na temelju vašeg korištenja. Tu je i novi meni povezanih uređaja i centar za privatnost s nadzornim pločama za sigurnost i privatnost.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox