Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Radosne vijesti stižu i za korisnike Samsungova popularnog mid-rangera

Nedavno je Samsung predstavio One UI 5.0, koji je baziran na Androidu 13. On je donio mnoštvo poboljšanja u odnosu na One UI 4.0 i već je stigao velikom broju korisnika aktuelne Samsung Galaxy S22 serije. Danas stižu lijepe vijesti i za korisnike mid-rangera Samsung Galaxy A52s 5G telefona.

Prije otprilike mjesec dana Samsung je objavio beta verziju One UI 5.0 za Samsung Galaxy A52. Nakon toga je stigla druga beta verzija, a izgleda da južnokorejska kompanija radi na tome da uskoro donese One UI 5.0 i na još jednog člana Galaxy A5x serije i to Samsung Galaxy A52s 5G.

Otkriveno je da Samsung interno testira verziju One UI 5.0 za ovaj telefon. Testni firmver primjećen je na Samsungovim serverima sa verzijom A528BXXU1CVJ1. Ova verzija trenutno se testira u Indiji, tako da je moguće da će Samsung Galaxy A52s 5G prvo nadogradnju na One UI 5.0 dobiti u ovoj zemlji.

Prema rasporedu nadogradnji kojeg je Samsung objavio za Evropu i Južnu Koreju, ovaj telefon bi stabilnu nadogradnju trebao dobiti sljedećeg mjeseca.

Samsung je na One UI 5.0 dodao gomilu novih funkcija, razne mogućnosti za prilagođavanje itd. Tako je kompanija navela da će One UI 5.0 donijeti redizajnirani korisnički interfejs. On će omogućiti korisnicima da prilagode pozadinu, izgled sata, paletu boja itd, a jedna od zgodnih opcija je i video pozadina, koja omogućava da postavite kratki video na zaključani ekran.

Pored toga, na One UI 5.0 stižu i novi pametni prijedlozi za widgete i aplikacije. Zapravo, sada će Vam telefon sam ponuditi određene prijedloge na temelju vašeg korištenja.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox