Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Realme 10 stiže sljedećeg mjeseca – Koliko će koštati u Evropi?

Kompanija Realme sljedećeg će mjeseca predstaviti Realme 10 4G. O ovom pametnom telefonu do sada su procurile gotovo sve specifikacije, kao i renderi, a najnoviji izvještaj odnosi se na evropske cijene uređaja. Pogledajmo čime će se pohvaliti Realme 10 4G i koja će mu cijena biti.

Prenosi se da će ovaj telefon biti opremljen 2.5 D Super AMOLED ekranom veličine 6,4”. Stopa osvježavanja bit će 90 Hz, omjer stranica 20:9, a gustoća piksela 411 PPI. Navodno će ekran imati maksimalnu svjetlinu od 400 nita i stići će s podrškom za Always On Display.

Ispod haube, Realme 10 4G sadržavat će MediaTek Helio G99 čip, što je kineska kompanija i sama potvrdila. Sa softverske strane, vrtjet će Android 12 i Realme UI 3.0.

Kada je riječ o kamera, navodno će telefon imati dvije kamere na poleđini koje će se sastojati od glavnog senzora od 50 MP i makro senzora od 2 MP. Glavna kamera će stići sa 20X digitalnim zoomom i snimat će videozapise u 1080p rezoluciji, navodi se u izvještaju. Naprijed će biti selfie kamera sa senzorom od 16 MP.

Za autonomiju telefona brinut će se baterija kapaciteta 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 33 W. U kutiji s telefonom stići će i punjač.

Skener otiska prsta naći će se na desnoj bočnoj strani, a Realme 10 4G moći će se pohvaliti i 3.5 mm priključkom za slušalice, kao i utorom za microSD karticu.

Što se tiče cijena, prenosi se da će početna cijena telefona za verziju 4/128 GB u Evropi biti između 250 i 300 EUR.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox