Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Renault: Stiže SUV snažnog imena – Rafale!

Većinu će ljudi naziv Rafale asocirati na zrakoplove koji su višenamjenski borbeni lovci francuske kompanije Dassault Aviation. Ime koje zaista izaziva respekt. Ipak, na početku priče da kažemo kako su u Renaultu imali puno ranije doticaj sa tim imenom. Naime, još je 1934. tvrtka Caudron-Renault izradila trkaći zrakoplov pod nazivom C-460 Rafale.

Kako sada stvari stoje ovaj bi naziv ubrzo mogli vidjeti i u svijetu automobilizma. Renault je navodno u zadnjim pripremama da u svoju ponudu automobila uvede još jedan SUV. U pitanju je vrh ponude ovog proizvođača, a sa ovakvim imenom i očekivanja su velika.

Službeno predstavljanje će biti 18.6. ove godine. Kako izvor navodi, novi će SUV biti nešto malo drukčije koncepcije u odnosu na bratske Australa i Espacea, karakterizirat će ga poseban stil i pokretat će ga E-Tech hibridni pogonski sklopovi.

Prema nacrtu koji je objavljen očito je da se radi o modelu koji će biti neka Coupe SUV verzija (ili da kažemo SAC – Sports activity coupe) pozicioniran u D-segmentu. Prema ovome što vidimo imat će pomalo agresivno lice sa novim Renaultovim dizajnom LED svjetala, tu je i opadajuća linija krova čime se odmiče od konzervativnijih Australa i Espacea, te je jasno da Renault sa ovim cilja prvenstveno na Peugeotov model 408 Fastback. Međutim, navodi se da bi od svoje braće iz Renaulta mogao „posuditi“ interijer budući da je OpenR digitalni kokpit jako relevantan.

Renault je potvrdio da će se novi SUV voziti na CMF-CD modularnoj arhitekturi koja je razvijena u sklopu strateške alijanse Renault-Nissan-Mitshubishi. Bit će dostupan sa E-Tech hibridnim motorima, među kojima se očekuje i samopunjivi hibrid koji proizvodi oko 197 KS i okretnog momenta od oko 205 Nm. U budućnosti se očekuju i plug-in hibridi.

IZVOR

Objava Renault: Stiže SUV snažnog imena – Rafale! pojavila se prvi puta na Bajtbox.

Bajtbox