Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Samsung Galaxy A54 5G i Galaxy A34 5G na novim renderima!

Prema još nepotvrđenim informacijama, Samsung bi do kraja ovog mjeseca trebao službeno predstaviti Galaxy A54 5G i Galaxy A34 4G. Ova dva telefona sada su se pojavila navodno na službenim renderima.

Na renderima je otkriven izgled prednje strane oba ova pametna telefona. U suštini, renderi potvrđuju očekivanja u pogledu dizajna ova dva telefona.

Tako Samsung Galaxy A54 5G ima Infinity-O ekran, što znači ekran s rupicom u kojoj se nalazi prednja kamera. S druge strane, Samsung Galaxy A34 5G posjeduje Infinity-U ekran, što znači ekran sa izrezom u obliku slova “u”, u kojem će se naći prednja kamera.

Prema neslužbenim informacijama, ova dva telefona trebala bi biti predstavljena 18.01.2023. godine. Ipak, Samsung još nije službeno potvrdio datum predstavljanja ovih telefona.

Prema dosadašnjim informacijama, očekuje se da će Galaxy A34 5G telefon biti pogonjen Exynosom 1280. Telefon će imati Super AMOLED ekran dijagonale 6,5” sa stopom osvježavanja od 90 Hz i Full HD+ rezolucijom. Ovaj će nazad posjedovati glavni senzor kamere od 48 MP, ultraširoki senzor od 8 MP i makro senzor od 5 MP, dok će naprijed biti kamera od 13 MP.

Kada je riječ o Galaxy A54 5G telefonu, očekuje se da će on stići sa Super AMOLED ekranom veličine 6,4”, Full HD+ rezolucije sa stopom osvježavanja od 120 Hz. Na zadnjoj strani telefona trebao bi se naći glavni senzor kamere od 50 MP. Pored njega, tu će još biti ultraširoki senzor od 12 MP i makro senzor od 5 MP. Naprijed će biti selfie kamera sa senzorom od 32 MP. Očekuje se da će telefon imati 5000 mAh ili 5100 mAh bateriju.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox