Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Samsung Galaxy A73 5G na renderima!

Glavni Samsungovi mid-rangeri za ovu godinu trebali bi stići do kraja ovog mjeseca. Pritom mislimo na Samsung Galaxy A53 5G i Samsung Galaxy A73 5G. O ova dva telefona u preteklo vrijeme saznali smo dosta detalja. To se naročito odnosi na Samsung Galaxy A53 5G. Danas stižu neke informacije o Samsung Galaxy A73 5G telefonu.

Samsung Galaxy A73 5G telefon stići će kao nasljednik Samsung Galaxy A72, koji je predstavljen prije gotovo godinu dana. Portal 91mobiles sada prenosi ekskluzivne rendere Galaxy A73 5G telefona. Renderi otkrivaju da će telefon imati sličan dizajn kao i prethodnik, ali sa manjim okvirima oko ekrana.

Pri vrhu ekrana nalazi se rupica s prednjom kamerom. Navodno je riječ o senzoru od 32 MP. Ispod ekrana, koji će biti AMOLED, naći će se skener otiska prsta. Tipka za uključivanje, odnosno isključivanje telefona nalazi se na desnom okviru telefona. Iznad nje je tipka za kontrolu glasnoće.

Na donjem bridu telefona nalazi se zvučnik, USB-Type C priključak za sinhronizaciju i punjenje, mikrofon i utor za SIM karticu. Ovo je još jedna potvrda glasina od prije par dana da Samsung Galaxy A53 5G i Samsung Galaxy A73 5G neće imati 3.5 mm priključak za slušalice, što je svakako veliko razočaranje.

Zadnja strana telefona posjeduje isti pravougaoni izrez kao i Galaxy A72. U njemu se nalaze četiri senzora kamere i LED blic. Navodno je glavni senzor onaj od 64 MP s podrškom za OIS. Pored njega, tu su još i ultraširoki senzor od 12 MP, senzor za dubinu od 5 MP, te makro senzor od 5 MP.

Nedavno je portal Tech Insider prenio informaciju da bi Samsung Galaxy Awesome Unpacked događaj trebao biti održan do kraja ovog mjeseca.

Bajtbox