Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Samsung Galaxy S23 serija dobiva prvu nadogradnju!

Početkom ovog mjeseca Samsung je predstavio Galaxy S23 seriju. Ova je serija već stigla u prodaju, a sada je počela primati i prvu nadogradnju.

Galaxy S23, Galaxy S23+ i Galaxy S23 Ultra dobivaju prvu nadogradnju nakon predstavljanja. Radi se o maloj nadogradnji, koja uključuje sigurnosnu zakrpu za drugi mjesec ove godine. Sama zakrpa donosi 48 sigurnosnih poboljšanja za Android 13, kao i 7 poboljšanja za One UI 5.0.

Nadogradnja je dostupna u korisnicima Galaxy S23 modela u Evropi, ali očekivati je da ona veoma brzo stigne i u ostale regije. Sama nadogradnja teška je oko 500 MB za Samsung Galaxy S23 i Samsung Galaxy S23+, dok je nešto veće veličine ona za Samsung Galaxy S23 Ultra.

Kada govorimo o specifikacijama Galaxy S23 serije, ona je ove godine stigla s drugačijim dizajnom (prije svega običnog i Plus modela) u odnosu na prethodnu seriju. Pored toga, Galaxy S23 i Galaxy S23+ stižu sa većim baterijama u odnosu na prethodnike, ali i specijalnim čipom američke kompanije Qualcomm – Snapdragonom 8 Gen 2 for Galaxy.

Nedavno su otkriveni brojevi prednarudžbi Galaxy S23 serije u Južnoj Koreji i Indiji. Tako su mediji u Koreji prenijeli da je južnokorejski tehnološki gigant zabilježio 1,09 miliona prednarudžbi za modele iz ove serije. Ovo je povećanje prednarudžbi u odnosu na Galaxy S22 seriju od 7%.

Kada je riječ o Indiji, Samsung je osigurao oko 140.000 prednarudžbi za Galaxy S23 seriju u prva 24 sata u Indiji. Indijsko tržište pametnih telefona jedno je od najvećih na svijetu i svakako da kompanijama mnogo znači kada su na njemu uspješne. Ovaj broj je otprilike dvostruko veći od broja prednarudžbi Galaxy S22 serije prošle godine u ovoj zemlji.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox