Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Samsung Galaxy S23 serija – Ovo su cijene na ključnim tržištima!

Samsung je jučer konačno predstavio svoju Galaxy S23 seriju. U našem članku objavili smo cijene telefona u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a sada donosimo cijene telefona širom svijeta.

Inflacija je u posljednje vrijeme uticala na cijene većine proizvoda na tržištu, pa tako ni najnoviji Samsungovi premium telefoni nisu izuzetak. Ipak, negdje Samsung nije povećao cijene. Prije svega mislimo na tržište Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, gdje Galaxy S23 modele možete kupiti za isti iznos kao i prošle godine Galaxy S22 modele. Sa Galaxy S23+ i Galaxy S23 Ultra modelima čak možete proći i bolje s obzirom na to da oni stižu sa osnovnom verzijom od 256 GB interne memorije.

Ostatak svijeta nije zadesila takva sreća i ostalim regijama su cijene Galaxy S23 modela više u odnosu na početne cijene Galaxy S22 modela prošle godine.

U nastavku donosimo cijene Galaxy S23 modela na ključnim tržištima.

Samsung je već jučer otvorio prednarudžbe za Galaxy S23 seriju, a telefoni će kupcima početi stizati 17.02.2023. godine, ali s obzirom na dosadašnju praksu Samsunga, očekivati je da se to desi i ranije.

Kada govorimo o specifikacijama Galaxy S23 serije, ona je ove godine stigla s drugačijim dizajnom (prije svega običnog i Plus modela) u odnosu na prethodnu seriju. Pored toga, Galaxy S23 i Galaxy S23+ stižu sa većim baterijama u odnosu na prethodnike, ali i specijalnim čipom američke kompanije Qualcomm – Snapdragonom 8 Gen 2 for Galaxy. Tako je Samsung napokon odlučio da se, bar na neko vrijeme, odrekne Exynos čipa na svojoj premium seriji. Sve detalje o ovoj seriji pročitajte OVDJE, a prve dojmove ekskluzivno iz San Franciska pogledajte na videozapisu ispod.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox