Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Samsung i Google ipak ostaju zajedno

U travnju je objavljeno da Samsung razmatra prelazak s Googlea na Bing kao zadanu tražilicu na Galaxy telefonima, ali sada se čini da to više nije slučaj.

Wall Street Journal danas izvještava da je Samsung “obustavio” interni pregled koji je razmatrao prelazak tvrtke s Googlea na Bing kao zadanog pružatelja usluge pretraživanja za Samsungov internetski preglednik.

Značajno, ovo ne bi dovelo do zamjene Googlea u područjima koja tvrtka zahtijeva na Androidu, kao što je widget za pretraživanje na početnom zaslonu, već samo u područjima koja su pod isključivom kontrolom Samsunga. Ipak, to bi bio snažan potez Samsunga i vrlo jasna pobjeda za Microsoftov Bing, s tražilicom koja je bila na istaknutom mjestu pred stotinama milijuna kupaca pametnih telefona.

Očigledno, razlog zbog kojeg je Samsung obustavio prebacivanje je zabrinutost oko toga kako će tržište i Google, koji je Samsungov ključni partner, percipirati prebacivanje. Ipak, vrata nisu potpuno zatvorena za potencijalnu budućnost u kojoj Samsung radi s Bingom.

Kada se pojavila originalna priča za NYT, navedeno je da je Samsung impresioniran Microsoftovim nastojanjima da doda generativni AI u svoj program pretraživanja putem Bing Chata. Kao rezultat tog izvješća, cijena Googleove dionice tog je dana pala za 2,5 posto .

U svakom slučaju, čini se da se Samsung drži onoga što zna i da će zadržati Google Search kao zadanu tražilicu za svoje pametne telefone. Microsoft i njegova tražilica Bing morat će pronaći svoj put u mobilni prostor na druge načine. To već čini dodavanjem usluga Bing Chat svojoj mobilnoj aplikaciji Bing, a također dodaje AI chat drugim uslugama mobilnih aplikacija poput svoje tipkovnice SwiftKey, svog preglednika Edge i svoje usluge za razmjenu poruka Skype.

Još uvijek postoje glasine da bi Bing mogao zamijeniti Google Search kao zadani u pregledniku Firefox , ali do sada nije bilo službenih naznaka da bi se to moglo dogoditi.

IZVOR

Bajtbox