Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Samsung požuruje sa objavom novih preklopnih telefona?

Samsung bi na ljeto ove godine trebao predstaviti svoja dva nova preklopna top modela pod nazivima Galaxy Z Fold 5 i Galaxy Z Flip 5. Prema špekulacijama koje su dosad izlazile u medijima to se trebalo dogoditi nekad krajem sedmog mjeseca ili početkom osmog, međutim prema najnovijim glasinama koje se šire iz Koreje objava bi ipak trebala doći neka 2-3 tjedna ranije.

Ovo je objavio korejski medij The Elec koji tvrdi da će se ovogodišnji „preklopnjaci“ pojaviti ranije nego njihovi prethodnici. Budući da za 10ak dana očekujemo objavu prvog preklopnog telefona iz Googlea (pod nazivom Pixel Fold) pitamo se da li je to jedan od razloga zašto će Samsung navodno malo požuriti.

Što se tiče specifikacija ono što dosad znamo je da bi oba modela trebala biti pokretana najjačim Snapdragonom 8 Gen 2 procesorom. Postoji i realna mogućnost da Samsung ubaci i noviji Snapdragon 8+ Gen 2 ukoliko ga Qualcomm u međuvremenu službeno objavi (prošle godine je baš u petom mjesecu objavljen Snapdragon 8+ Gen 1).

Za model Z Flip 5 se najavljuje i dosad najveći „vanjski“ zaslon koji bi sad trebao iznositi 3.8 inča (na prošlogodišnjem modelu je iznosio 1.9 inča). Ako su trenutne glasine točne, po pitanju izrade materijala zaslona na ovim modelima ne možemo očekivati napredak budući da se očekuje da oni budu isti kao oni na prošlogodišnjim modelima Z Flip 4 i Z Fold 4.

Pišite nam u komentarima da li ste dosad koristili neki od Samsungovih preklopnih telefona i da li planirate upgrade? Ili ćete, čitajući dosadašnje najave, ozbiljno razmisliti i o Pixel Foldu.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox