Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Samsung predstavio novog člana A serije – Ovo je Samsung Galaxy A23 5G!

Samsung je, bez ikakve prethodne najave i promotivnih fotografija, predstavio novi pametni telefon iz svoje Galaxy A serije. Radi se o Samsung Galaxy A23 5G telefonu, koji spada u kategoriju niže srednje klase. Telefon stiže kao nasljednik Galaxy A22 5G telefona. Šta sve nudi Galaxy A23 5G, saznajte u nastavku…

Kao što to obično biva sa Samsungom, južnokorejska kompanija nije otkrila koji konkretno čip pokreće ovaj telefon. Navedeno je samo da se radi o osmojezgrenom procesoru, ali prema parametrima na Geekbenchu, najvjerovatnije je da se radi o Qualcommovom Snapdragon 695 čipu. On stiže u kombinaciji sa 4 GB, 6 GB i 8 GB radne memorije (RAM-a) i 64 GB, odnosno 128 GB prostora za unutrašnju pohranu. Galaxy A23 5G isporučuje se sa Androidom 12 i One UI 4.1.

Prednju stranu telefona prekriva IPS LCD ekran dijagonale 6,6“, Full HD rezolucije. Radi se o Infinity-V ekranu, što znači da se pri njegovom vrhu nalazi izrez u obliku slova „V“. Tu je smještena prednja kamera od 8 MP. Ne spominje se stopa osvježavanja ekrana, ali pretpostaviti je da se radi o standardnih 60 Hz.

Samsung Galaxy A23 5G cijena specifikacije

Na desnom okviru telefona nalaze se skener otiska prsta i tipka za kontrolu glasnoće.

Na poleđini telefon posjeduje pravougaoni izrez u kojem su smještena četiri senzora kamere. Glavni senzor je onaj od 50 MP f / 1.8 sa OIS podrškom. Pored njega, tu su još i ultraširoki senzor od 5 MP, makro senzor od 2 MP i senzor za dubinu od 2 MP. U izrezu se, zajedno s kamerama, nalazi i LED blic.

Za autonomiju telefona zadužena je baterija kapaciteta 6000 mAh, no ne spominje se brzina punjenja. Galaxy A23 5G ima i 3.5 mm priključak za slušalice.

Baš kao što je to slučaj i sa čipom, Samsung nije otkrio cijenu telefona, ali očekivati je da se to desi u narednim danima. Dostupan je u crnoj, bijeloj, plavoj i narandžastoj boji.

Bajtbox