Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Samsung više ne usporava telefone

Prošlog tjedna, Samsung se našao u problemu nakon što su izvješća potvrdila da njegova usluga za optimizaciju igara (GOS) umjetno smanjuje performanse aplikacija na nekoliko njegovih telefona, uključujući novu seriju Galaxy S22.

Više od 10.000 aplikacija, uključujući one Samsungove, bile su pogođene, dok benchmark platforme nisu bile, što je rezultiralo zabranom Geekbencha posljednje četiri generacije Galaxy S telefona.

Samsung je bio jasan i izdao izjavu da je GOS implementiran u pokušaju da produži vijek trajanja baterije na svojim telefonima i da će buduće ažuriranje softvera omogućiti korisnicima da odaberu način rada prioriteta.

To ažuriranje sada se isporučuje korisnicima Galaxy S22 u Južnoj Koreji s popisom promjena s pojedinostima o ograničenjima performansi CPU-a i GPU-a koji su isključeni za igre. Ažuriranje također dodaje način upravljanja performansama igre i donosi najnoviju sigurnosnu zakrpu za ožujak.

Očekuje se da će se ažuriranje postupno uvesti u više regija u narednim tjednima. Također očekujemo da će stariji zahvaćeni Galaxy S uređaji uskoro dobiti slično ažuriranje.

Iako je ovaj problem jako ozbiljan i tehnički se smatra prevarom kupaca budući da su dobili puno lošije performanse od onih koje su platili, u praksi se ovakve stvari teško primijete (sudeći po tome koliko je trebalo da se ovaj problem otkrije) budući da su procesori jako moćni i nema potrebe za punom snagom.

Razlika se osjeti tek možete usporediti oba slučaja, onaj s ugašenom i onaj s upaljenom optimizacijom.

Kakvo je Vaše mišljenje o tome, jeste li ikad uspjeli iskoristiti flagship telefon do njegovih krajnjih granica i kako ste to uspjeli?

Pišite nam u komentarima.

Bajtbox