Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Sjećate se dobrog starog Teletexta? E pa sad je postao gaming konzola

Popis uređaja i programa koji pokreću Doom nije prestao rasti. Sada uključuje Notepad, John Deere kombajne, McDonald’sov kiosk za samonaručivanje, Lego kocke, milivatni neuronski čip i još mnogo toga. Najnoviji dodatak je desetljećima stara platforma za prijenos TV grafike Teletext.

Jedan modder je nedavno predstavio verziju klasičnog FPS Dooma iz 1993. putem teleteksta, sustava za emitiranje jednostavne grafike na televizore koji datira iz 1970-ih. Modder, nazvan lukneu, napravio je nekoliko prilagodbi kako bi prilagodio igru ​​teletekstu, ostavljajući detaljne upute za korisnike koji žele sami isprobati.

Mod pokreće igru ​​na računalu dok prenosi video signal na TV ili neki drugi uređaj sa softverom za čitanje teleteksta (kao što je Raspberry Pi). Rezultat prikazuje jednostavnu crno-bijelu grafiku uz optimizaciju korisničkog sučelja i uputa za igru ​​za ispravan prikaz u teletekstu, zamjenjujući Doomguyevo lice jednostavnim smajlićem. Vizualni prikazi mogli su biti detaljniji, ali lukneu je odlučio podržati izvorni teletekst razine 1 iz 1976. i njegov jednostavni repertoar znakova za autentičniji dojam.

Korisnici mogu igrati igru ​​s različitim ulaznim uređajima, uključujući daljinski upravljač za TV. Međutim, video demonstracija pokazuje da bi vrijeme odziva daljinskog upravljača moglo biti sporo za akcijsku igru ​​poput Dooma. Još značajki je na putu, uključujući podršku za automatsku kartu, grafiku u boji, ASCII znakove i način iscrtavanja koji iscrtava samo rubove.

Teletekst je standard za prijenos relativno jednostavnih paketa informacija koji sadrže tekst ili softver preko emitiranih signala. Počevši od 1970-ih s ograničenim rasponom znakova i boja, postajao je složenijim tijekom desetljeća sve dok nije nestao u zaboravu s porastom digitalne televizije, naprednih dekodera i mobilnih uređaja. Unatoč svojoj starosti i očitoj zastarjelosti, usluge teleteksta još uvijek su dostupne u mnogim zemljama, uglavnom u Europi.

IZVOR

Objava Sjećate se dobrog starog Teletexta? E pa sad je postao gaming konzola pojavila se prvi puta na Bajtbox.

Bajtbox