Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Sony objavio lijepe vijesti za PlayStation fanove

Još od predstavljanja 2020. godine, PlayStation 5 bio je poprilično nedostupan za kupce koji su ga htjeli kupiti. Mnogi su razlozi slabe dostupnosti PlayStationa 5, od problema s lancem opskrbe pa do nestašice čipova. Međutim, čini se da je konačno došao kraj takvoj situaciji.

PlayStation 5 u posljednje vrijeme bilježi sve veću dostupnost u trgovinama, ali opet je ona daleko od idealne. Međutim, kako navode iz Sony-ja, nestašica PlayStationa 5 konačno je gotova.

Na CES 2023 sudjelovao je i Sony. Na samom početku izlaganja od strane izvršnog direktora i predsjednika Sony Interactive Entertainmenta, Jim Ryna, navedeno je da bi svako ko želi imati PlayStation 5 trebao ubuduće dosta lakše da ga pronađe u trgovinama širom svijeta.

Japanski tehnološki gigant također je objavio da je prodao oko 30 miliona primjeraka PlayStation 5 konzola. Ovo ukazuje na to da je Sony uspio prodati oko 5 miliona konzola od jedanaestog mjeseca 2022. godine.

Ipak, konzole još uvijek nema na zalihama kod velikih američkih trgovaca kao što su Best Buy i GameStop. I na drugim tržištima širom svijeta konzola je i dalje nedovoljno dostupna, ali očekivati je, u skladu sa izjavama iz Sony-ja, da će se to vrlo brzo popraviti.

Sony je na ljeto ove godine objavio nove cijene PlayStationa 5 za većinu tržišta. Kompanija je povećanje cijene opravdala izazovnim globalnim ekonomskim okruženjem, visokom inflacijom i valutnim izazovima. Cijene su povećane na tržištu EU, Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije, Japana, Kine, Australije, Meksika i Kanade. Poskupile su obje verzije PlayStationa 5 – PlayStation 5 sa Ultra HD Blu-ray diskom i PlayStation 5 Digital Edition. Nove cijene PlayStationa 5 pogledajte OVDJE.

Centralna.ba