Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Sony Xperia 1 IV 5G osvanuo na renderima

Čini se da je lansiranje Sony Xperia 1 IV 5G blizu budući da je pametni telefon izložen stalnim curenjima informacija, a sad su se pojavili i renderi uređaja. Objavljene su konceptualne slike Xperia 1 IV 5G, zahvaljujući LetsGoDigital.

Slike prikazuju prednji i stražnji profil pametnog telefona. Uređaj ima ravan ekran bez ureza. Ima tradicionalne okvire i Sonyjev standardni visoki dizajn. Ako idemo prema glasinama, zaslon na Xperia 1 IV 5G je 6,5-inčni panel s omjerom stranica 21:9. Ima brzinu osvježavanja od 120Hz i 4K rezoluciju. Zaslon ima Gorilla Glass Victus zaštitu i HDR podršku.

Sa stražnje strane pametni telefon ima vertikalnu kameru s tri leće. Također ima LED bljeskalicu ispod prve dvije leće. Očekuje se da će kamere ovdje biti marke ZEISS. Nema detalja o broju megapiksela ovih senzora. Podsjetimo, prethodnik je imao i tri senzora straga. Ima ultraširokokutni i teleobjektiv kao sekundarni i tercijarni senzor. Isto možemo očekivati i na Xperia 1 IV.

Pametni telefon ima tipku za uključivanje na desnoj strani okvira, koja se reklamira kao bočni čitač otiska prsta. Očekuje se da će doći s IP68 ocjenom. Budući da će to biti vodeća ponuda, očekuje se da će doći sa Snapdragon 8 Gen 1 SoC uparen s 12 GB RAM-a i do 512 GB prostora za pohranu.

Prema curenjima, telefon bi mogao imati bateriju od 5000 mAh i može imati podršku za brzo punjenje od 45 W. Baš kao i prethodnik, očekuje se da će Xperia 1 IV imati 3,5 mm priključak za slušalice i USB Type-C port. Telefon će se pokrenuti na Android 12 OS iz kutije.

Bajtbox