Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Sony Xperia 5 II – Stigao Android 12

Početkom ove godine Sony Xperia 1 III i Xperia 5 III počeli su primati nadogradnju na Android 12. Sada je nadogradnju na istu verziju Androida počeo primati još jedan Sony telefon i to Sony Xperia 5 II.

Sony Xperia 5 II predstavljen je na jesen 2020. godine sa Androidom 10. Telefon je početkom prošle godine počeo primati nadogradnju na Android 11. Sada, više od godinu dana kasnije, Xperia 5 II dobija nadogradnju na Android 12.

Android 12 nadogradnja za Xperiju 5 II dolazi s brojem firmvera 58.2.A.0.899 i teška je oko 1 GB. Nadogradnja je dostupna sljedećim verzijama telefona XQ-AS52 (Rusija i Evropa), XQ-AS72 (Azija) i XQ-AS62 (SAD).

Sony Xperia 5 II Android 12

Dakle, ako posjedujete Xperiju 5 II, odlaskom u Postavke, a zatim i Ažuriranje softvera možete provjeriti je li pomenuta nadogradnja za Vaš telefon dostupna. Ako nije, možete je očekivati vrlo brzo.

Kada je riječ o novinama, Android 12 bi na Xperiju 5 II trebao donijeti značajku Scrolling Screenshots, tu je značajka za upravljanje telefona jednom rukom, Extra Dim značajka koja omogućava da postavite prigušeni nivo svjetline ekrana, a ovu je značajku moguće dodati i na početni zaslon. Tu je i opcija Approximate location, u slučaju da ne želite određenoj aplikaciji otkriti svoju tačnu lokaciju, nego imate mogućnost sami odabrati približnu lokaciju. Također, Android 12 će korisnicima sada slati obavijesti kada se koriste mikrofon i kamera telefona, a dijeljenje Wi-Fi mreže sada dobija i značajku Nearby Share.

Xperiju 5 II pokreće Snapdragon 865 čip. Telefon se može pohvaliti OLED ekranom sa stopom osvježavanja od 120 Hz, tri kamere na zadnjoj strani i baterijom od 4000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 21 W.

Bajtbox