Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Šta nam novo donose telefoni iz S23 serije?

Cijela serija Galaxy S23 postavlja nove standarde kada su u pitanju pouzdana premium iskustva pametnih telefona i redefiniše vrhunske performanse kombinacijom snage, trajne inovacije i održivosti. Na Galaxy S23 Ultra, uz ugrađenu S Pen, nudi se više opcija za produktivnost, pisanje bilješki, hobije i još mnogo toga

Iako je zima malo mirniji period godine i vrijeme kada mnogi obavljaju samo ono što moraju, kompanija Samsung pokazala je i ove godine, kao i prethodnih, da je zima odlično vrijeme za predstavljanje noviteta i organizovanje spektakularnih događaja.Prvog dana februara ove godine u San Francisku predstavljena je nova Galaxy S23 serija, a samo nekoliko dana poslije novi uređaji predstavljeni su i u Bosni i Hercegovini. Riječ je o Galaxy S23, S23+ i S23 Ultra koji su već izazvali veliku pažnju i oduševljenje vjernih Samsung korisnika koji su navikli da dobijaju samo najbolje.

DOŽIVITE IMPRESIVNO FOTOGRAFSKO ISKUSTVO

Tako je i sa novim Galaxy S23 uređajima, koje je Samsung kreirao za sve sa istančanim ukusom i neospornom pronicljivošću. Ono najbolje što trenutno ima za ponuditi Samsung je spojio u Galaxy S23 Ultra telefonu – performanse, kameru, ekran, bateriju, softver, potpuno iskustvo dovedeno na nivo koji je ranije bio nedostižan u industriji.

Cijela serija Galaxy S23 postavlja nove standarde kada su u pitanju pouzdana premium iskustva pametnih telefona i redefiniše vrhunske performanse kombinacijom snage, trajne inovacije i održivosti. Na Galaxy S23 Ultra, uz ugrađenu S Pen, nudi se više opcija za produktivnost, pisanje bilješki, hobije i još mnogo toga.Jedno od najvažnijih poboljšanja u seriji Galaxy S23 je optimizovani GPU, koji je približno 41 posto brži u odnosu na Galaxy S22 seriju i posebno dizajniran za napredne korisnike. Novodizajnirana arhitektura mikro procesora povećava mogućnost obrade Galaxy S23 serije za oko 30 posto u odnosu na S22 seriju.

Snimanje nevjerovatnih fotografija pri slabom osvjetljenju zahtijeva trilione kalkulacija u sekundi, tako da je visokoefikasna NPU arhitektura Samsung Galaxy telefona optimizovana za 49 posto kako bi uravnotežila performanse i snagu uz korištenje AI algoritma, što vam omogućava da snimite epske fotografije i videozapise.Galaxy S23 Ultra se može pohvaliti novim adaptivnim senzorom piksela od 200 MP koji će zabilježiti vaše važne trenutke sa nevjerovatnom preciznošću. Koristi spajanje piksela za podršku više nivoa obrade visoke rezolucije istovremeno.

Ljubitelje selfija obradovat će informacija da Galaxy S23 serija ima brzi autofokus i prvu Super HDR selfi kameru sa skokom sa 30 na 60 sličica u sekundi za primjetno bolje portrete i snimke sprijeda.

Za sve koji žele potpunu kreativnu kontrolu i prilagođavanje, Galaxy S serija nudi niz alata za impresivno fotografsko iskustvo. Aplikacija Expert RAW, dostupna isključivo na Samsung Galaxy uređajima, omogućava vam snimanje u DSLR stilu i obradu RAW i JPEG bez potrebe za glomaznom opremom za kameru.

BRIGA O ZDRAVLJU PLANETE

I za kreatore i za igrače želja za pomicanjem granica i stalnim pronalaženjem novih mogućnosti zahtijeva tehnologiju koja prevazilazi očekivanja. Samsung i Qualcomm zajedno optimizuju Samsung Galaxy iskustvo sa najnovijom mobilnom platformom za Galaxy uređaje „Snapdragon 8 Gen 2“, najmoćnijom i najefikasnojom platformom ikada u Samsung Galaxy pametnim telefonima sa najbržim funkcijama do sada. Također, na Galaxy S23 Ultra, baterija od 5000 mAh napaja veću kameru od Galaxy S22 Ultra bez povećanja veličine uređaja.Samsung je i sa novom serijom telefona nastavio da brine o planeti i njenom zdravlju, ali i o obogaćivanju života ljudi. Naime, upotreba recikliranih materijala sa šest unutrašnjih komponenti u Galaxy S22 Ultra povećana je na 12 unutrašnjih i vanjskih komponenti u Galaxy S23 Ultra, koji sadrži više recikliranih materijala nego bilo koji drugi Galaxy pametni telefon do sada.

Nova S serija je prva koja ima Corning® Gorilla® Glass Victus® 2, posjeduje veću izdržljivost za dugotrajno korištenje, koji u prosjeku sadrži 22 posto recikliranog sadržaja nastalog u proizvodnji. Pored toga, svaki Galaxy S23 pametni telefon dolazi u redizajniranoj ambalažnoj kutiji napravljenoj od 100 posto recikliranog papira.

Od 17. februara 2023. Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ i Galaxy S23 će biti dostupni kod operatora i u maloprodaji, kao i na Samsung.com. Serija Galaxy S23 dolazi u četiri mat nijanse inspirisane prirodom: fantomski crnoj, krem, zelenoj i boji lavande.

Za više informacija posjetite ovaj LINK, te ovaj LINK.

Centralna.ba