Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Stariji Galaxy flagship dobio neočekivanu nadogradnju

Samsung se u posljednjih nekoliko godina pozicionirao kao vodeći Android proizvođač kada je riječ o softverskoj politici. Kompanija nudi dugogodišnje nadogradnje, kao i brzinu prilikom slanja istih na svoje telefone. Sada je jednu neočekivanu nadogradnju počeo primati stariji flagship telefon južnokorejske kompanije.

Kako prenosi Sammobile, Samsung Galaxy Note 9 iz 2018. godine dobio je neočekivanu nadogradnju ovih dana i to u vidu sigurnosne nadogradnje za drugi mjesec 2023. godine.

Sama nadogradnja, pored sigurnosne zakrpe, ne donosi nikakve nove funkcije, niti značajne promjene. Nadogradnja je najprije počela stizati korisnicima ovog telefona u Velikoj Britaniji i Irskoj, ali očekivati je da će vrlo brzo početi stizati i korisnicima u ostalim regijama.

Nadogradnja za korisnike u Velikoj Britaniji i Irskoj dolazi s brojem firmvera N960FXXSAFWB3.

Podsjećamo da je Samsung na jesen prošle godine objavio da Galaxy Note 9 neće više primati nikakve nadogradnje, no očito da je Samsung ipak odlučio pružiti još jednu sigurnosnu zakrpu za ovaj telefon.

Samsung Galaxy Note 9 predstavljen je na ljeto 2018. godine sa Androidom 8.1 Oreo. Telefon je dobio dvije velike Android nadogradnje i to one na Android 9 Pie i Android 10. Posljednja velika One UI nadogradnja za ovaj telefon bila je nadogradnja na One UI 2.5. Ova je nadogradnja na Galaxy Note 9 stigla na jesen 2020. godine.

Telefon je opremljen Super AMOLED ekranom dijagonale 6,4”, rezolucije 1440 x 2960 piksela. Zaštićen je Gorilla Glass 5 zaštitom. Kada je riječ o kamerama, Galaxy Note 9 posjeduje dvije kamere na zadnjoj strani i jednu na prednjoj. Za autonomiju telefona zadužena je baterija kapaciteta 4000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 15 W.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox