Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Stigao Sony Xperia 1 V za 1399 EUR

Kompanija Sony predstavila je danas novu generaciju svog flagship telefona. U Japanu je predstavljen Sony Xperia 1 V. Telefon se može pohvaliti impresivnim specifikacijama, a Sony je poseban naglasak dao mogućnostima kamera. Evo svih detalja.

Sony Xperia 1 V stiže sa OLED ekranom veličine 6,5“. Stopa osvježavanja je 120 Hz. Ekran je zaštićen Gorilla Glass Victus 2 zaštitom i baš kao što je to bio slučaj i do sada, oko ekrana se nalaze poprilično debeli okviri, naročito iznad i ispod. Na gornjem okviru nalazi se prednja kamera sa senzorom od 12 MP.

Zadnja strana je također zaštićena Gorilla Glass Victus 2 zaštitom i ima jedinstvenu završnu obradu. Telefon posjeduje IP65 i IP68 certifikati.

Na zadnjoj strani telefon posjeduje glavni senzor kamere od 52 MP f / 1.9. Iz Sony-ja su naveli da će ovaj senzor ponuditi odlične fotografije, a naročito se to odnosi na uslove slabijeg osvjetljenja, gdje će poboljšanje navodno biti dvostruko bolje, jer telefon stiže sa Exmor T senzorom koji je zadužen upravo za to. Sony je konačno uveo i noćni način rada.

Pored toga, tu su još i telefoto senzor od 12 MP f / 2.3 – f / 2.8 i ultraširoki senzor od 12 MP sa autofokusom. ToF senzor je nestao jer Sony tvrdio da su njegovi AI algoritmi toliko napredni u ovom trenutku da su ga učinili suvišnim.

Sony je ažurirao i svoje aplikacije Photo Pro i Video Pro.

Telefon posjeduje poboljšane stereo zvučnike sa većom glasnoćom i bogatijim basom, a tu je i 3.5 mm priključak za slušalice.

Sony Xperia 1 V napaja se baterijom od 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 30 W. Telefon stiže i sa podrškom za bežično i reverzibilno punjenje. Sony obećava da će telefon zadržati najmanje 80% kapaciteta baterije nakon tri godine korištenja.

Telefon je pogonjen Snapdragon 8 Gen 2 čipom, uparenim sa 12 GB RAM-a i 256 GB interne memorije. Ovo je jedan od rijetkih flagship telefona koji stiže sa utorom za microSD karticu.

Cijena Sony Xperia 1 V je 1399 EUR.

Podsjećamo da je Sony danas predstavio i mid-rangera Sony Xperiju 10 V.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox