Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Stižu nova dva POCO telefona! – Poco potvrdio

Nedavno je POCO predstavio novog člana Poco M serije i to na globalnom tržištu. Riječ je o novoj verziji POCO M4 5G telefona. Kineski brend jučer je otkrio da će uskoro predstaviti još dva telefona iz ove serije.

POCO već neko vrijeme radi na nekoliko novih uređaja srednje klase, koje će dodati svom portfoliju koji se stalno širi. Jučer je ovaj brend najavio da će novi događaj predstavljanja održati 05.09.2022 godine. Riječ je o online događaju koji će početi u 20 sati po pekinškom vremenu.

Brend je otkrio i koji će telefoni biti predstavljeni. To su Poco M5 i Poco M5s. Nažalost, nikakve detalje o telefonima POCO nije podijelio, no očekivati je da bi se to moglo desiti u narednim danima prije predstavljanja.

Očekuje se da će jedan od njih biti pogonjen MediaTekovim Helio G99 čipom, a vjerovatno je da će to biti Poco M5. Glasine ukazuju na to da će ovaj telefon biti opremljen 6,58-inčnim IPS LCD ekranom Full HD+ rezolucije. Navodno će biti isporučen sa Androidom 12 i MIUI 13, a stići će u tri verzije 4/64 GB, 4/128 GB i 6/128 GB. Na desnoj bočnoj strani telefon bi trebao imati skener otiska prsta, a ispod poklopca bateriju kapaciteta 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 33 W. Prenosi se da bi moguća cijena telefona u Indiji mogla biti ispod 15.000 INR, što je oko 190 EUR.

Glasine o Poco M5s telefonu tiču se samo opcija boja telefona. Tako se prenosi da će ovaj telefon stići u tri boje – sivoj, plavoj i bijeloj.

Bajtbox