Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Sve je bliži predstavljanju Xiaomijev najbolji telefon…

Xiaomi je nedavno na globalnom tržištu predstavio Xiaomi 13 seriju. Ona uključuje Xiaomi 13, Xiaomi 13 Pro i Xiaomi 13 Lite. Očekuje se da kineska kompanija sljedećeg mjeseca održi veliki događaj predstavljanja, a upravo na njemu trebao bi stići još jedan član ove serije i to onaj najbolji – Xiaomi 13 Ultra. Sve ukazuje na to da će telefon zaista biti predstavljen sljedećeg mjeseca.

Xiaomi 13 Ultra dobio je certifikat od strane kineske TENAA-e, a to obično znači da je uređaj vrlo blizu službenog predstavljanja.

Ovo je još samo jedan u nizu certifikata koje dobija Xiaomi 13 Ultra, nakon što je prije par dana dobio 3C certifikat. Tada je telefon certifikovan sa MDY-14-EC adapterom koji omogućava punjenje od 90 W.

Raniji izvještaji su otkrili da bi telefon trebao stići i s podrškom za bežično punjenje od 50 W.

Xiaomi 13 Ultra stići će kao nasljednik Xiaomi 12S Ultra telefona, koji je prošle godine predstavljen isključivo za kinesko tržište. Međutim, prema informacijama koje je nedavno podijelio poznati leaker Ice Universe, Xiaomi 13 Ultra stići će ove godine i na globalno tržište, što su svakako lijepe vijesti za potencijalne kupce širom svijeta.

Kada je riječ o specifikacijama, malo toga je do sada otkriveno o ovom telefonu. Međutim, očekuju se još superiornije specifikacije u odnosu na Xiaomi 13 Pro, koji se može pohvaliti impresivnim specifikacijama. Ono što je gotovo sigurno jeste to da će Xiaomi 13 Ultra biti pogonjen Qualcommovim Snapdragon 8 Gen 2 čipom, te da će se iz kutije isporučiti sa Xiaomijevim MIUI 14, baziranim na Androidu 13.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox