Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Tiktoker u Mazdi zamijenio volan, gejmeri će biti oduševljeni

MAZDA MX-5 je najpopularniji roadster na svijetu, a često je i predmet prerade.

Jednu pomalo čudnu potpisuje tiktoker Tyler Atkin koji je očito opčinjen igraćom konzolom. Nintendo Wii ga je toliko zaokupio da ga je ugradio u automobil na mjesto audiouređaja, a prepoznatljiv finiš bijele boje dobili su pojedini detalji u kabini, poput mjenjača (Nunchuk), ručne kočnice (Wii palica za baseball) i Wii Fit tepiha.

Vjerovali ili ne, on se odlučio na ugradnju volana za igraće konzole. Nepraktično i vrlo opasno rješenje je ujedno jako zanimljivo njegovoj publici pa je video postao pravi hit na društvenim mrežama. A za potpuni doživljaj volan je dobio i kontroler koji je integriran u središnjem dijelu. Ovako može doslovno u automobilu igrati Mario Kart.

S tek dvadesetak centimetara u promjeru jasno je da ovaj volan predstavlja izazov za upravljanje automobilom. Jedina dobra stvar je da sad vozač konačno ima nešto više prostora za noge. Autor prerade priznao je da je “apsolutno grozno” upravljati vozilom, čak i uz potpuno funkcionalni servouređaj.

Ali Atkin tu nije stao i odlučio se na još opasniju preinaku. U sljedećem videu pokazao je kako je na mjesto volana ugradio kontroler iste igraće konzole.

Centralna.ba