Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Tko je brži? Galaxy S22 Ultra ili iPhone 13 Pro Max?

Vječito pitanje u svijetu pametnih telefona je tko je brži Android ili iOS, a s nedavnim predstavljanjem novog Samsung Galaxy S22 Ultra to pitanje je ponovno aktualno.

Test je proveo YouTuber s kanala PhoneBuff gdje preciznom robotskom rukom upravlja testom te ga time čini realističnijim i štiti od eventualnih grešaka koje pravi ljudska ruka. Ovaj test se odvija tako da se pokrene štoperica na svakom od uređaja te se nakon toga krene s otvaranjem raznih aplikacija i igra.

Počinje se s otvaranjem Facebooka, zatim aplikacija iz Office paketa tj. Worda i Excela, nakon toga kamere i aplikacije za uređivanje video zapisa. U ovom dijelu testa Samsung Galaxy S22 Ultra je ostvario značajnu prednosti, no prelaskom na otvaranje igara kao što su Subway Surfers i Call od Duty iPhone počinje smanjivati tu prednost i preuzimati vodstvo pri otvaranju najzahtjevniji naslova gdje snaga A15 Bionic čipa dolazi do izražaja.

Do ostatka testa je ostalo svega nekoliko nezahtjevnih aplikacija gdje je iPhone već ostvario preveliku prednost i Samsung ga jednostavno više nije mogao stići.

Samsung Galaxy S22 Ultra je test završio s vremenom od 2 minute i 24 sekunde , dok je iPhone bio brži svega 2 sekunde s vremenom od 2 minute i 22 sekunde.

Što se tiče specifikacija koje su imali testni uređaji, Samsung je bio opremljen Snapdragon 8 Gen 1 čipom te s 12 GB RAM-a i 256 GB za internu pohranu, a iPhone 13 Pro Max je opremljen standardnim A15 Bionic čipom uparen sa 6 GB RAM-a i 128 GB za internu pohranu.

Iako je iPhone pobjednik ovog testa, treba pohvaliti i Samsung jer su ovo impresivni rezultati u svakom slučaju.

Bajtbox