Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Treće predstavljanje – Otkriveno kada će globalno biti predstavljena Redmi Note 12 serija

Kompanija Xiaomi krajem prošle godine u Kini je predstavila Redmi Note 12 seriju. Nakon toga je u prvom mjesecu ove godine Note 12 serija predstavljena u Indiji, gdje je Redmi Note 12 drugačiji u odnosu na onaj kineski, a sada je došlo vrijeme i za globalno predstavljanje ove serije.

Iako se očekivalo da će telefoni koji su predstavljeni u Indiji stići ubrzo i globalno, to se nije desilo, već će Xiaomi 23.03.2023. godine globalno predstaviti Redmi Note 12 seriju.

Ovu informaciju kompanija je objavila na svom globalnom Twitter profilu uz natpis „Live vivid“.

S obzirom na to da je objava stigla od strane globalnog Xiaomi profila, očekivati je da ovi modeli stignu, prije svega, na evropsko tržište, a onda i na neka druga tržišta, osim indijskog i kineskog. Ipak, za te informacije morat ćemo pričekati 23.03.2023. godine i službeno predstavljanje ove serije.

Što se tiče specifikacija telefona, nagađa se da će globalni Redmi Note 12 modeli biti isti kao i oni indijski. Podsjećamo da je indijski Redmi Note 12 pogonjen Snapdragon 4 Gen 1 čipom, dok je Redmi Note 12 Pro pogonjen Dimensity 1080 čipom. Na zadnjoj strani Redmi Note 12 ima dvije kamere, od kojih je samo jedna korisna – glavna kamera sa senzorom od 48 MP sa PDAF-om.

S druge strane, Redmi Note 12 Pro na zadnjoj strani ima glavni senzor kamere od 50 MP. Ispod poklopca telefona smještena je baterija kapaciteta 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 67 W.

Oba telefona imaju OLED ekrane dijagonale 6,67”, Full HD+ rezolucije. Stopa osvježavanja ekrana je 120 Hz, a ekrani se mogu pohvaliti i HDR10+ i DolbyVision podrškom.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox