Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Tri nova telefona koji postavljaju standarde nove ere

Živimo u modernom i brzom vremenu u kojem je teško naći nekoga ko ne koristi neki od pametnih uređaja.  Ovi pametni uređaji nam svakodnevni život čine lakšim i ljepšim, a oni pravi zaljubljenici u tehnologiju uvijek žele da idu u korak s vremenom i da imaju najsavremenije i najnovije što je trenutno u ponudi. 

Najveći broj korisnika pametnih telefona prvo što pogleda kada ujutru otvori oči sigurno je njihov vjerni pratilac koji uglavnom svima stoji pored jastuka i čeka da svane da ga upalimo makar da pogledamo koliko je sati, da ugasimo alarm koji nas budi za posao, a onda i da nam bude prozor u svijet dešavanja van našeg toplog doma. Zbog toga se često kaže kako su pametni uređaji danas jedan od najboljih prijatelja koji nas rijetko kada mogu iznevjeriti. 

Za one sa istančanim ukusom

Vaš pametni telefon je riznica vaših najboljih trenutaka i najbolje sredstvo putem kojeg ostajete u kontaktu kako sa dragim osobama u životu, tako i sa poslovnim partnerima. Također, telefon je danas postao i prozor u svijet novih informacija, a uveliko se koristi i za obavljanje različitih poslovnih obaveza. 

S obzirom na neophodnost i stalnu uključenost u vaš svakodnevni život, nesumnjivo je da vam je potreban telefon na kojeg možete računati i od kojeg možete očekivati da prati vaš tempo i potrebe. Zbog toga je kompanija Samsung, inspirisana bezvremenskom elegancijom i sofisticiranošću, isključivo za one sa istančanim ukusom i neospornom pronicljivošću, ponovo kreirala uređaje vrhunske tehnologije. Riječ je o Galaxy S23 telefonima – S23, S23+ i S23 Ultra. Galaxy S23 Ultra uređaj je u koji je Samsung ugradio najbolje što ima – performanse, kameru, ekran, bateriju, softver… Galaxy S23 Ultra, sigurni smo, činit će svaki vaš trenutak nezaboravnim i vrijednim pamćenja. 

Cijela serija Galaxy S23 postavlja nove standarde kada su u pitanju pouzdana premium iskustva pametnih telefona i redefiniše vrhunske performanse kombinacijom snage, trajne inovacije i održivosti. Na Galaxy S23 Ultra, uz ugrađenu S Pen, koju mnogi već poznaju i vole sa prethodnih Galaxy pametnog telefona, nudi vam se više opcija za produktivnost, pisanje bilješki, hobije i još mnogo toga. Sve inovacije koje postavljaju standard u seriji Galaxy S23 su upakovane u atraktivan dizajn koji dodatno jača posvećenost održivosti s više recikliranih materijala kompanije Samsung nego bilo koji drugi Samsung Galaxy pametni telefon do sada. 

Jedno od najvažnijih poboljšanja u seriji Galaxy S23 je optimizovani GPU, koji je približno 41 posto brži u odnosu na Galaxy S22 seriju i posebno dizajniran za korisnike koji žele da koriste napredne funkcije. Novodizajnirana arhitektura mikro procesora povećava mogućnost obrade Galaxy S23 serije za oko 30 posto u odnosu na Galaxy S22 seriju. Snimanje nevjerovatnih fotografija pri slabom osvjetljenju zahtijeva trilione kalkulacija u sekundi, tako da je visokoefikasna NPU arhitektura Samsung Galaxy telefona optimizovana za 49 posto kako bi uravnotežila performanse i snagu uz korištenje AI algoritma, što vam omogućava da snimite epske fotografije i videozapise.

Impresivno fotografsko iskustvo

Prvi među Samsung Galaxy telefonima, Galaxy S23 Ultra se može pohvaliti novim adaptivnim senzorom piksela od 200MP koji će zabilježiti vaše važne trenutke sa nevjerovatnom preciznošću. Koristi spajanje piksela za podršku više nivoa obrade visoke rezolucije istovremeno. Za vaše selfije Galaxy S23 serija predstavlja brzi autofokus i prvu Super HDR selfie kameru sa skokom sa 30 na 60 sličica u sekundi za primjetno bolje portrete i snimke sprijeda. 

Za one koji žele potpunu kreativnu kontrolu i prilagođavanje, Galaxy S serija nudi niz alata za impresivno fotografsko iskustvo. Aplikacija Expert RAW, dostupna isključivo na Samsung Galaxy uređajima, omogućava vam snimanje u DSLR stilu i obradu RAW i JPEG – bez potrebe za glomaznom opremom za kameru.

I za kreatore i za igrače, želja za pomicanjem granica i stalnim iznalaženjem novih mogućnosti zahtijeva tehnologiju koja prevazilazi očekivanja. Samsung i Qualcomm zajedno optimizuju Samsung Galaxy iskustvo sa najnovijom mobilnom platformom za Galaxy uređaje “Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy”, najmoćnijom i najefikasnijom platformom ikada u Samsung Galaxy pametnim telefonima sa najbržim funkcijama do sada. 

Samsung je upotrebu recikliranih materijala iz šest unutrašnjih komponenti u Galaxy S22 Ultra povećao na 12 unutrašnjih i vanjskih komponenti u Galaxy S23 Ultra, koji sadrži više recikliranih materijala nego bilo koji drugi Galaxy pametni telefon. Nova S serija je prva koja sadrži Corning® Gorilla® Glass Victus® 2 i ima veću izdržljivost za dugotrajnu upotrebu, sadrži u prosjeku 22 posto recikliranog sadržaja generiranog u proizvodnji. Uz to, svaki Galaxy S23 pametni telefon dolazi u redizajniranoj kutiji za pakovanje napravljenoj od 100 posto recikliranog papira. Sa serijom Galaxy S23, Samsung više radi na smanjenju negativnog uticaja na životnu sredinu, bez kompromisa po pitanju kvaliteta i estetike. Galaxy S23 serija ima UL ECOLOGO® certifikat, što znači da je proizvod certifikovan za smanjeni uticaj na životnu sredinu.

Od 17. februara 2023. godine, Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ i Galaxy S23 dostupni su preko operatera i prodavaca i u Bosni i Hercegovini i to u četiri mat boje inspirisane prirodom: fantomski crnoj, bež, zelenoj i boji lavande. 

Galaxy S23 u Bosni i Hercegovini prodaje se po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1.919 KM, Galaxy S23+ po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2.429 KM, a Galaxy S23 Ultra po preporučenoj cijeni od 2.829 KM.

Za više informacija o S23 Ultra telefonima posjetite Samsung Galaxy S23 Ultra | Specifikacije i kamera | Samsung BiH, a za informacije o S23 i S23+ – Samsung Galaxy S23 i S23 Plus | Specifikacije i kamera | Samsung BiH.

(Sponzorirani članak)

Bajtbox