Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Turbo Note – Uskoro stiže novi član Note 12 serije

Ranije ove sedmice prenijeli smo informaciju da se Redmi sprema da predstavi još jednog člana Note 12 serije, koja, usput rečeno, ruši rekorde prodaje. Riječ je o onom modelu koji bi bio najjeftiniji član serije – Redmi Note 12 4G. Čini se da kineska kompanija u planu ima da, pored njega, predstavi još jedan telefon iz ove serije, koji bi trebao biti pri vrhu kada je riječ o cijenama modela iz Note 12 serije.

Radi se o Redmi Note 12 Turbo telefonu. Najnovije glasine ukazuju na to da će on biti predstavljen najprije u Kini, ali očekivati je da će stići i na globalno tržište, vjerovatno pod Poco brendom.

Navodno će Redmi Note 12 Turbo stići sa nekim karakteristikama koje do sada nisu bile dio jednog Note modela. Tako se prenosi da će on imati skener otiska prsta ispod ekrana. Navodno će se telefon opremiti AMOLED ekranom dijagonale 6,67“, FHD+ rezolucije. Stopa osvježavanja ekrana je 120 Hz.

Ono što bi još ovaj telefon moglo izdvojiti u odnosu na ostale Note 12 modele jeste čip. Tako bi navodno on mogao biti pogonjen Qualcomm Snapdragon 7 Gen 2 čipom.

Na zadnjoj strani telefon bi mogao stići sa tri senzora kamere. Glavni senzor trebao bi biti onaj od 50 MP. Pridružit će mu se i ultraširoki senzor i vjerovatno makro senzor. Za autonomiju telefona navodno će biti zadužena baterija kapaciteta 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 67 W.

Očekivati je da u narednim danima i sedmicama saznamo više detalja o Redmi Note 12 Turbo telefonu. Redmi bi uskoro mogao objaviti datum predstavljanja ovog telefona.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox