Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

U najavi jedan od najboljih mid-rangera – Uskoro stiže Poco F5!

Poco F4 predstavljen je prošle godine kao flagship killer, nudeći neke zaista impresivne specifikacije uz jako primamljivu cijenu. O njegovom nasljedniku kružile su glasine neko vrijeme, a sada saznajemo nove detalje.

Poco F5 dobio je indonezijski NBTC certifikat s brojem modela 23049PCD8G, ali ovaj certifikat nije otkrio nikakve specifikacije uređaja. Međutim, telefon je dobio još jedan certifikat koji nam je otkrio izgled telefona. Riječ je o NCC certifikatu.

Kao što primjećujemo na fotografiji, uređaj podsjeća na nedavno predstavljeni Redmi Note 12 Turbo, koji je najjači član Redmi Note 12 serije. Stoga je jasno da će Poco F5 zapravo biti rebrendirani Redmi Note 12 Turbo za globalno tržište, a dizajn je samo još jedna potvrda toga.

S obzirom na to da znamo specifikacije Redmi Note 12 Turbo telefona, to znači da znamo i koje će specifikacije odlikovati Poco F5.

Podsjećanja radi, Redmi Note 12 Turbo trenutno je jedan od najboljih mid-range telefona, a to, prije svega, duguje novom Snapdragon 7+ Gen 2 čipu, koji je nedavno predstavljen. On stiže u kombinaciji sa do 16 GB LPDDR5x RAM memorije i do 1 TB UFS 3.1 interne memorije, što su karakteristike jednog flagship telefona. Telefon vrti Android 13 i Xiaomijev MIUI 14.

Cijena Redmi Note 12 Turbo modela kreću se od 1999 RMB, što je oko 290 dolara, za verziju sa 8 GB RAM-a i 256 GB interne memorije, pa do 2799 RMB, što je oko 380 dolara.

Na poleđini telefon ima glavni senzor kamere od 64 MP sa OIS podrškom. Pored njega, tu su još i ultraširoki senzor od 8 MP i makro senzor od 2 MP. U gore pomenutoj rupici na ekranu smještena je selfie kamera sa senzorom od 16 MP. Sve detalje o telefonu pročitajte OVDJE.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox