Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

U najavi odličan isplativi telefon – Otkrivene specifikacije Xiaomi 12T telefona

Jučer smo prenijeli prve informacije o nadolazećoj isplativoj Xiaomijevoj 12T seriji, koja bi trebala biti predstavljena do kraja ljeta tekuće godine. Nažalost, jučer nije otkriveno mnogo, ali danas je poznati indijski leaker Mukul Sharma podijelio neke specifikacije običnog Xiaomi 12T telefona. Čime će se pohvaliti ovaj telefon?

Xiaomi 12T stići će kao nasljednik Xiaomi 11T telefona, koji je predstavljen u devetom mjesecu prošle godine. Xiaomi 12T serija stići će vjerovatno nešto ranije. Sada je Mukul Sharma otkrio neke detalje o ovom telefonu.

Iako se očekivalo da će obični Xiaomi 12T biti pogonjen čipom tajvanskog MediaTek-a, Sharma prenosi da će ovaj telefon pokretati Qualcommov Snapdragon 8+ Gen 1 čip, koji je predstavljen nedavno. Ovaj će čip stići u kombinaciji sa 8 GB, odnosno 12 GB radne memorije (RAM-a) i 128 GB, odnosno 256 GB prostora za unutrašnju pohranu.

Nadalje, pomenuti leaker navodi da će telefon imati ekran sa stopom osvježavanja od visokih 120 Hz, ali on ne navodi o kojem se tipu ekrana radi, iako je vrlo vjerovatno da je riječ o AMOLED ekranu.

Telefon će navodno biti isporučen sa Androidom 12, preko kojeg će biti presvučen Xiaomijev MIUI 13. Pored toga, Sharma navodi da će Xiaomi 12T stići s podrškom za brzo punjenje od 120 W, što bi bio napredak u odnosu na prethodnika, koji stiže s brzim punjenjem od 67 W.

Leaker, nažalost, nije otkrio detalje o kamerama telefona, što sigurno mnoge zanima, ali naveo je da će glavni senzor kamere stići sa OIS podrškom. Prenosi još i to da će Xiaomi 12T stići sa NFC podrškom.

S obzirom na to da se radi o prvim glasinama oko ovog telefona, ove informacije moramo uzeti s određenom dozom rezerve. Sigurno je da ćemo u narednim danima saznati više konkretnijih informacija o njemu.

Bajtbox