Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

U najavi odličan sat za cijenu – POCO sprema pametni sat

Xiaomijev brend POCO poznat je u svijetu pametnih telefona kao brend koji daje odličan omjer uloženo-dobijeno. Iz vrha ovog brenda prošle godine su naveli da aktivno rade na proširenju ponude svojih proizvoda. Čini se da bi jedan takav korak mogao biti napravljen veoma brzo, jer se navodno POCO sprema za predstavljanje pametnog sata.

Naime, nedavno je POCO-ov pametni sat s brojem modela M2131W1 uočen na jednoj ruskoj regulatornoj agenciji, što potvrđuje njegovo postojanje, a danas je ovaj sat dobio i SGS certifikat u Belgiji. Ovaj certifikat otkrio je neke detalje o ovom satu.

Da je sat dobio pomenuti certifikat, uočio je indijski leaker Piyush Bhasarkar, te je otkrio da sat ima isti broj modela kao i kada je uočen na ruskoj regulatornoj agenciji – M2131W1. Na ovom certifikatu stoji da sat ima brzinu punjenja od 5 V i 0.3 A, što u konačnici znači brzinu punjenja od 1.5 W.

Pored ovih certifikata, sat je uočen i na malezijskom SIRIM-u i indonezijskom SDPPI-u sa istim brojem modela. Sve ukazuje na to da će sat biti dostupan širom svijeta.

Iz POCO-a se još nisu oglašavali u vezi ovog sata, no prošle su godine otkrili da će raditi na proširenju svoje ponude, što znači da bi pored sata u budućnosti POCO mogao predstaviti i još neke proizvode. Tako se očekuje da će POCO uskoro predstaviti svoje prve bežične slušalice pod nazivom POCO Pop Buds. Ipak, čini se da ovo neće biti baš sasvim nove slušalice, s obzirom na to da se nagađa da će one biti rebrendirane Redmi TWS Buds.

Bajtbox