Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Uskoro stiže i pristupačni član Xiaomi 13 serije – Ovako će izgledati

Xiaomi je krajem prošle godine predstavio Xiaomi 13 seriju. Predstavljena su dva modela – Xiaomi 13 i Xiaomi 13 Pro. Ranije danas prenijeli smo informaciju da se kineska kompanija sprema da uskoro predstavi još jednog flagship člana ove serije. Čini se da će uskoro stići i pristupačni član ove serije.

Očekivano, pristupačni član Xiaomi 13 serije bit će Xiaomi 13 Lite. Ovaj pametni telefon sada se pojavio na Google Play Console i otkrio neke detalje.

Prije svega, pojava na Goolge Play Console ukazuju na skorije predstavljanje telefona. Stoga, očekujemo da Xiaomi u naredno vrijeme objavi datum predstavljanja ovog telefona.

Uređaj nosi kodni naziv Ziyi, a koji zapravo odgovara kodnom nazivu Xiaomi Civi 2 telefona. Također, fotografija na GPC otkriva da telefon zapravo ima isti dizajn kao Civi 2.

Google Play Console otkriva da će telefon biti opremljen Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 čipom, uparenim sa 8 GB radne memorije (RAM-a). Iz kutije će se telefon isporučiti sa Androidom 12. Imat će ekran s rezolucijom od 1080 x 2400 piksela.

Xiaomi 13 Lite stići će kao nasljednik prošlogišnjeg Xiaomi 12 Lite telefona. On je predstavljen tek na ljeto 2022. godine. Ovaj je telefon  pogonjen Qualcommovim Snapdragon 778G čipom. Prednju stranu telefona prekriva AMOLED ekran dijagonale 6,55“, stope osvježavanja od 120 Hz. Telefon stiže sa HDR10+ i Dolby Vision podrškom.

Na zadnjoj strani Xiaomi 12 Lite posjeduje pravougaoni izrez, sličan onome na Xiaomi 12 telefonima. Tu se nalaze glavni 108 MP Samsung HM2 senzor otvora blende f / 1.9, ultraširoki senzor od 8 MP f / 2.4 i makro senzor od 2 MP. Sve detalje o Xiaomi 12 Lite telefonu pročitajte OVDJE.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox