Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Uskoro stiže nasljednik POCO telefona koji je rušio rekorde prodaje

Već neko vrijeme kruže glasine o Poco X5 i Poco F5 serijama pametnih telefona. Najviše detalja bilo je o Pro modelima iz ove serije, ali sada napokon dobijamo informacije o jednom običnom modelu iz ove serije – Poco F5.

Prošle je godine Poco predstavio Poco F4 i ovaj telefon zabilježio je ogromnu popularnost. Nudi odličan omjer uloženo-dobijeno, a čini se da je napokon došlo vrijeme da Poco predstavi i njegova nasljednika.

Iako se još Poco nije službeno oglasio povodom ovog telefona, on je u prethodno vrijeme certifikovan od strane raznih regulatornih tijela. Prema najnovijem izvještaju, ovaj telefon već se proizvodi u Evropi i Aziji.

Poznati leaker Mukul Sharma prenosi da je Poco započeo serijsku proizvodnju ovog telefona u nekoliko evropskih i azijskih zemalja. To bi moglo značiti da će uređaj biti predstavljen za mjesec ili dva.

Kada je riječ o specifikacijama telefona, prenosi se da će on zapravo biti rebrendirani Redmi K60, koji je nedavno predstavljen u Kini. Međutim, postoji tu neki oprečni izvještaji, jer se u posljednje vrijeme tvrdilo da će Poco F5 Pro zapravo biti rebrendirani Redmi K60. U svakom slučaju, Poco će uskoro predstaviti uređaj koji će biti rebrendirani Redmi K60, samo je pitanje koji će naziv nositi – Poco F5 ili Poco F5 Pro.

Podsjećanja radi, Redmi K60 opremljen je Snapdragon 8+ Gen 1 čipom. Telefon posjeduje AMOLED ekran dijagonale 6,67”. Na zadnjoj strani ima glavni senzor kamere od 60 MP sa OIS podrškom, dok je ispod poklopca telefona smještena baterija kapaciteta 5500 mAh s podrškom za brzo punjenje od 67 W. Sve detalje o kompletnoj Redmi K60 seriji pročitajte OVDJE.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox