Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Uskoro stiže! – Otkriveno kako će izgledati Poco X5 Pro 5G

Prije par dana otkriveno je da kompanija Poco radi na X5 seriji. Tom prilikom otkrivene su i ključne specifikacije Poco X5 Pro 5G telefona. Danas se on pojavio na fotografijama uživo.

JAOLtech prenosi fotografije na kojima je uživo uhvaćen Poco X5 Pro 5G. Plastična folija na ekranu otkriva da telefon ima AMOLED ekran s rupicom pri vrhu, u kojoj će se naći prednja kamera. Ekran stiže sa Full HD+ rezolucijom i stopom osvježavanja od 120 Hz.

Telefon je pogonjen Qualcomm Snapdragon 778G čipom. Ima bateriju od 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 67 W. Glavni senzor kamere će biti onaj od 108 MP.

Druga fotografija otkriva da telefon ima ogromni modul kamere na zadnjoj strani. U njemu će se, pored gore navedenog glavnog senzora kamere, naći i ultraširoki senzor od 8 MP i makro senzor od 2 MP. U izrezu se još nalazi i LED blic, dok je na desnoj strani izreza ispisan naziv brenda POCO.

Ovdje je telefon prikazan u žutoj boji, dok je pakovanje telefona u crnoj boji. Na samom pakovanju, odnosno prodajnoj kutiji stoji da ovaj uređaj ima 8 GB radne memorije (RAM-a) i 256 GB prostora za unutrašnju pohranu. Naveden je broj modela 22101320G, a ovo posljednje “G” u nazivu uređaja otkriva da je on namijenjen za globalno tržište.

Ranije je otkriveno da će telefon stići sa dvostrukim zvučnicima i NFC podrškom.

Ovo je samo još jedna potvrda da je Poco X5 Pro zapravo rebrendirani Redmi Note 12 Pro Speed Edition, koji je nedavno predstavljen na kineskom tržištu.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox