Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

WhatsApp donosi novu fantastičnu opciju

Privatnost sve više postaje značajka koja se ističe među aplikacijama za chat. Danas je enkripcija uključena prema zadanim postavkama čak i na najpopularnijim servisima za razmjenu poruka, od Appleovog iMessagea do WhatsAppa, dok nestajuće poruke sve više postaju norma na tim platformama i njihovim manjim konkurentima , poput Telegrama i Signala .

U utrci za uvođenjem novih sigurnosnih funkcija, WhatsApp uvodi ažuriranje koje će zadovoljiti korisnike koji su skloni privatnosti.

Nova značajka aplikacije “zaključavanje chata” omogućuje vam skrivanje najtajnijih i najvrjednijih tema od znatiželjnih očiju u zasebnoj mapi. Nakon što ih smjestite u trezor, chatovima ćete moći pristupiti samo pomoću šifre ili ID-a otiska prsta.

Aktivacija zaključavanja chata također će sakriti sadržaj te poruke u obavijestima.

U teoriji, to znači da nitko neće moći vidjeti vaše tajne ili osjetljive poruke, čak i ako posude vaš telefon ili pretraže vaše chatove bez vašeg dopuštenja. Također bi vam moglo pomoći da izbjegnete neugodnosti ako obavijest s posebnim tekstom stigne kada je vaš telefon vidljiv drugima.

Nova je značajka jednostavna za korištenje. Nakon ažuriranja aplikacije na najnoviju verziju, možete zaključati chat dodirom na ime osobe ili grupe i odabirom opcije zaključavanja.

Da biste otkrili te razgovore, polako povucite svoju pristiglu poštu prema dolje i unesite svoju telefonsku lozinku ili biometriju.

U nadolazećim mjesecima WhatsApp planira dodati više opcija za zaključavanje chata, uključujući zaključavanje za prateće uređaje. U bliskoj budućnosti također ćete moći postaviti prilagođenu lozinku za svoje zaključane razgovore koja se razlikuje od one za vaš telefon. Ovo bi moglo biti posebno korisno ako želite osigurati da poruke ostanu skrivene od voljenih osoba koje znaju vaše uobičajene lozinke.

Najnovije ažuriranje dolazi nakon debakla u vezi s privatnošću za WhatsApp, zbog kojeg je platforma optužena za špijuniranje korisnika putem telefonskog mikrofona . Twitterov inženjer iznio je tvrdnju prošli tjedan, ponavljajući zabrinutost koju su podijelili drugi korisnici na webu.

Optužbe su potaknule šefa Twittera Elona Muska da tweetuje kako se “WhatsAppu ne može vjerovati”. Naime, poduzetnik je nedavno pokrenuo značajku šifriranih poruka za Twitter

Međutim, WhatsApp je rekao da je problem uzrokovan greškom na Android telefonima, koju istražuje zajedno s Googleom.

Navodna pogreška netočno je pokazala da je WhatsApp stalno pristupao mikrofonu na telefonu, prema platformi u vlasništvu Meta. WhatsApp bi to trebao učiniti samo kada osoba uputi ili primi poziv ili snimi glasovnu bilješku.

IZVOR

Bajtbox