Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Xiaomi 13 Pro na fotografijama uživo!

Kompanija Xiaomi sutra će predstaviti svoju Xiaomi 13 seriju u Kini. Dan prije predstavljanja na internetu su osvanule fotografije uživo Xiaomi 13 Pro telefona.

Poznati leaker Abhisheka Yadava objavio je četiri fotografije uživo koje nam prikazuju Xiaomi 13 Pro iz svih uglova. Prije svega, primjećujemo da će telefon biti dostupan u tri boje – zelenoj, plavoj i bijeloj. Na zadnjoj strani telefon ima ogromni zaobljeni modul kamere sa poznatim Leica logom. U ovom se modulu nalaze tri senzora kamere. Čini se da je zadnja strana zakrivljena. U donjem lijevom uglu ispisan je naziv kompanije Xiaomi.

Na prednjoj strani primjećujemo zakrivljeni ekran s veoma tankim okvirima sa svih strana. Rupica za prednju kameru nalazi se u gornjem centralnom dijelu ekrana.

Dimenzije telefona su 163,0 mm x 74,6 mm x 8,8 mm, dok će debljina biti 11,8 mm ako računamo izrez kamere.

Na fotografijama je otkriveno i to da će telefon biti pogonjen nedavno predstavljenim Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 čipom, koji stiže, bar kod ovog modela, u kombinaciji sa 8 GB RAM-a + 5 GB virtuelnog RAM-a. Telefon vrti Android 13, odnosno Xiaomijev MIUI 14, koji će također biti predstavljen sutra.

Glasine govore da će se ispod poklopca telefona naći baterija kapaciteta 4800 mAh s podrškom za brzo punjenje od 120 W.

Kada je riječ o specifikacijama, pored naprijed navedenog Snapdragon 8 Gen 2 čipa, očekuje se da će sve tri kamere Xiaomi 13 Pro telefona imati senzor od 50 MP.

Pored Xiaomi 13 Pro telefona, Xiaomi će sutra predstaviti i obični Xiaomi 13.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox