Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Xiaomi 13 Ultra navodno na fotografiji uživo!

Xiaomi će na MWC 2023, čiji početak je zakazan za 26.02.2023. godine u Barceloni, predstaviti globalno Xiaomi 13 seriju. Prema glasinama, kineska kompanija će predstaviti Xiaomi 13, Xiaomi 13 Pro i Xiaomi 13 Lite. Navodno Xiaomi radi i na Xiaomiju 13 Ultra, ali on ne bi trebao stići kada i pomenuta tri telefona. Navodno se sada upravo Xiaomi 13 Ultra pojavio na fotografiji uživo.

Na popularnoj kineskoj društvenoj mreži Weibo osvanula je fotografija koja navodno prikazuje Xiaomi 13 Ultra.

Na fotografiji je snimljena poleđina ovog telefona. Tako primjećujemo da na zadnjoj strani telefon posjeduje veliki kružni modul kamere sa Leica logom. U ovom izrezu nalaze se četiri senzora kamere i LED blic.

Izgleda da zadnji poklopac ima završnu obradu od veganske kože.

Iako dizajn uređaja izgleda slično onome na Xiaomiju 12S Ultra, postoji tu nekoliko promjena. Prije svega, sam modul kamere manje strši u odnosu na prethodnika, a čini se i da je poklopac telefona, na neki način, podijeljen na dva dijela, sa blago podignutim gornjim dijelom.

Nedavno je otkriveno da bi ovaj telefon trebao stići sa poboljšanim 1-inčnim glavnim senzorom kamere i to Sony IMX989 senzorom od 50 MP. Očekuje se i poboljšanje periskopske kamere. Zapravo, glavna karakteristika ovog telefona trebale bi biti Leica optimizovane kamere baš kao i kod ostalih članova Xiaomi 13 serije.

Očekivati je da Xiaomi 13 Ultra bude opremljen Qualcommovim Snapdragon 8 Gen 2 čipom. Prednju stranu telefona navodno će prekrivati Samsungov E6 Super AMOLED ekran sa zakrivljenim ivicama i podrškom za QHD+ rezoluciju.

Na kraju napominjemo da sve informacije, kao i gore navedenu fotografiju, moramo uzeti s određenom dozom rezerve.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox