Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Xiaomi Band 8 bit će nešto više od pametne narukvice

Prije par dana kompanija Xiaomi je potvrdila da će 18.04.2023. godine u Kini predstaviti svoj najbolji telefon – Xiaomi 13 Ultra. Pored njega, kineska kompanija predstavit će još nekoliko uređaja. Među njima će biti i sljedeća generacija Xiaomijeve pametne narukvice – Xiaomi Band 8. O njoj sada saznajemo nove detalje i čini se da neće biti riječ samo o pametnoj narukvici…

Prema objavljenim teaser fotografijama, Band 8 će biti dizajniran tako da na još neke načine poslužiti kao modni dodatak.

Tako će se pametna narukvica moći koristiti i kao ogrlica ili privjesak. Dakle, radit će se, u jednoj mjeri, o još jednom načinu korištenja narukvice kao modnog dodatka.

Iz Xiaomija su otkrili da će narukvica imati najmanje pet različitih stilova kaiševa, odnosno remena, od kojih će svaki biti specifičan.

Pored toga, sami Band će imati najmanje tri različita mjesta za pričvršćivanje različitih remena, a čak postoji i opcija stavljanja Banda na cipelu. Naravno, sve narukvice će pratiti i poseban watchface.

Kada je riječ o ostalim detaljima o ovoj narukvici, ona će ponuditi neke osnovne funkcije karakteristične za jednu pametnu narukvicu ili sat, kao što je praćenje otkucaja srca, mjerenje nivoa kisika u krvi, praćenje sna, stresa, menstrualnog ciklusa kod žena itd. Pored toga, sat će odlikovati i preko 100 sportskih načina.

Xiaomi je ove godine odlučio napustiti jednostruki remen koji je bio dio identiteta Banda dugi niz godina i sada će ponuditi dvodijelni remen. Očekuje se da će Xiaomi na Bandu 8 zadržati 1,62-inčni AMOLED ekran sa Always On Display funkcijom.

Cijena će u Kini vjerovatno biti oko 250 CNY, što je oko 30 EUR. Naravno, cijene će globalno biti znatno više.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox