Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Xiaomi navodno sprema novi jeftini telefon

Xiaomi je prošle godine predstavio novu seriju jeftinih pametnih telefona – Redmi A. Najprije je predstavljen Redmi A1, da bi nakon njega u okviru ove serije bio predstavljen i Redmi A1+. Sada stižu informacije da se kineska kompanija sprema da predstavi novu verziju Redmi A1 telefona.

MediaTek Helio A22 čip pokreće Redmi A1, predstavljen prošle godine. Navodno kompanija ima u planu da predstavi i drugu verziju ovog telefona s drugim čipom. Taj čip bi također mogao biti iz MediaTek-a, ali navodno se radi o Helio P35.

Navodno bi telefon svjetlo dana mogao ugledati u drugom ili trećem mjesecu ove godine. FCC certifikat otkriva da će telefon iz kutije biti isporučen sa Androidom 13, ali u Android Go izdanju.

Kada je riječ o ostalim specifikacijama, navodno bi sve osim čipa i novije verzije Androida, moglo biti identično na novoj verziji telefona u odnosu na staru.

Podsjetit ćemo, pored gore navedenog čipa, Redmi A1 odlikuje IPS LCD ekran dijagonale 6.52”, rezolucije 1600 x 720 piksela (HD+). Pri vrhu ekrana nalazi se kapljica s prednjom kamerom od 5 MP.

Na poleđini Redmi A1 posjeduje zaobljeni kvadratni izrez u kojem su smještena dva senzora kamere i LED blic. Glavni senzor je onaj od 8 MP. Pored njega, tu je i senzor od 2 MP. Za autonomiju telefona zadužena je baterija kapaciteta 5000 mAh s podrškom za punjenje od 10 W.

Redmi A1 predstavljen je po cijenu od 6499 INR, što je oko 80 dolara, za jedinu verziju sa 2 GB radne memorije (RAM-a) i 32 GB prostora za unutrašnju pohranu.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox