Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Xiaomi ne staje – Stiže novi član Redmi Note 12 serije!

Xiaomijev podbrend Redmi do sada je predstavio nekoliko članova Redmi Note 12 serije. No, kako to obično biva, kineski brend se na zadovoljava manjim sastavom svojih Note serija, pa tako navodno sada sprema još jedan model.

Na IMEI bazi podataka pojavio se novi član Redmi Note 12 serije i to onaj sa 4G podrškom – Redmi Note 12 4G. Navodno će uređaj najprije stići na indijsko i globalno tržište, a nakon toga bi mogao debitovati i u Kini kao jeftina varijanta Redmi Note 12 modela.

Ovaj uređaj ima kodno ime Tepas i ne stiže sa NFC podrškom, bar ne za indijsko tržište. Međutim, postoji verzija telefona s kodnim nazivom Topaz, koja će stići na globalno tržište, a koja nudi NFC podršku.

IMEI je otkrio i neke informacije o softveru telefona. Tako će navodno Redmi Note 12 4G stići sa najnovijim Android 13 operativnim sistemom i Xiaomijevim MIUI 14.

Glasine ukazuju na to da će telefon u osnovnoj verziji stići sa 4 GB radne memorije (RAM-a) i 64 GB prostora za unutrašnju pohranu. Najjača verzija telefona navodno bi mogla biti 8/128 GB. Nadalje, prenosi se da bi telefon mogao biti pogonjen čipom tajvanske kompanije MediaTek – Helio G99, te da bi Note 12 4G trebao biti opremljen AMOLED ekranom.

Nažalost, to su trenutno jedine informacije koje znamo o ovom telefonu. Očekivati je da u narednim danima i sedmicama saznamo više konkretnijih i provjerenijih informacija o Redmi Note 12 4G telefonu. Naravno, moći ćete ih ispratiti na našem portalu, a do tada prisjetite se Ivanove recenzije Redmi Note 11 Pro 5G telefona u videozapisu ispod.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox