Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Xiaomi predstavio novi jeftini telefon – Upoznajte Redmi 10C

Najnoviji pametni telefon iz Redmi 10 serije je Redmi 10C. Ovaj je telefon predstavljen jučer u Nigeriji i stiže kao nasljednik Redmi 9C telefona, predstavljenog prošle godine. Šta sve nudi Redmi 10C i za koje cijene, saznajte u nastavku članka…

Tako je telefon pogonjen Qualcomm Snapdragon 680 čipom. On stiže u kombinaciji sa 4 GB LPDDR4x RAM memorije i 64 GB, odnosno 128 GB interne memorije. Za proširenje memorije tu je i utor za microSD kartice. Redmi 10C iz kutije se isporučuje sa Androidom 11, ali preko njega je presvučena najnovija verzija Xiaomijeva korisničkog sučelja i to MIUI 13.

Prednju stranu telefona prekriva IPS LCD ekran dijagonale 6,71“, no Xiaomi nije otkrio koju rezoluciju podržava ovaj ekran. Pri vrhu ekrana nalazi se izrez u obliku kapljice, koji u sebi krije prednju kameru sa senzorom od 5 MP.

Redmi 10C cijena specifikacije

Na zadnjoj strani telefon posjeduje poprilično veliki izrez kamere, koji podsjeća na neke POCO telefone. Unutar tog izreza nalazi se još jedan manji kvadratni u kojem se nalazi glavni senzor kamere od 50 MP i još jedan senzor od 2 MP. Tu je i LED blic.

Redmi 10C ima bateriju kapaciteta 5000 mAh koja podržava brzo punjenje od 10 W. Telefon ima i skener otiska prsta, koji se nalazi na desnoj bočnoj strani.

Ovaj jeftini pametni telefon dostupan je u tri boje – crnoj, zelenoj i plavoj. Cijena Redmi 10C telefona u Nigeriji je 78.000 NGN, što je oko 180 američkih dolara za verziju sa 4 GB RAM-a i 64 GB prostora za unutrašnju pohranu. Jači model sa isto RAM-a i duplo većim kapacitetom interne memorije košta 87.000 NGN, što je oko 210 američkih dolara.

Centralna.ba