Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Xiaomi sprema 2 telefona – Bit će identični kao jedan već predstavljeni

Nije nepoznanica da Xiaomi redovno predstavlja rebrendirane telefone za različita tržišta, a u osnovi su oni identični. Čini se da bi se još jedan takav slučaj mogao uskoro desiti.

Xiaomi bi do kraja ove godine trebao predstaviti Xiaomi 13 seriju. Nije poznato hoće li u tom periodu stići i Lite verzija ove serije, no sigurno je da će se to nekada desiti. Govorimo o Xiaomi 13 Lite telefonu. On je sada dobio jedan certifikat, a broj modela otkriva da je identičan nedavno certifikovanom Xiaomi 12 Lite 5G NE telefonu, koji bi također trebao uskoro biti predstavljen.

Dakle, dolazimo do zaključka da će Xiaomi 13 Lite i Xiaomi 12 Lite 5G NE zapravo biti identični telefoni, s tim što će imati različit naziv i što će biti isporučeni na različita tržišta. No, da stvar bude još konfuznija, ova će dva telefona biti identična nedavno predstavljenom Xiaomi Civi 2 telefonu, koji je dostupan za kinesko tržište, što znači da će Xiaomi imati tri identična telefona koja će razlikovati samo imena i dostupnost na tržištu.

Kako znamo specifikacije Xiaomi Civi 2 telefona, tako znamo i specifikacije nadolazećih Xiaomi 13 Lite i Xiaomi 12 Lite 5G NE telefona. Radi se zapravo o telefonu čiji dizajn prednje strane liči na nedavno predstavljene iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max telefone. Tako on ima pilulu pri vrhu ekrana u kojoj se nalaze dvije prednje kamere. Obje kamere imaju senzore od 32 MP. Civi 2 je prvi pametni telefon iz Xiaomija koji ima prednje LED bljeskalice. Sve detalje o ovom telefonu pročitajte OVDJE.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox